Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK VARAŽDIN

Premijera Ibsenove "Hedde Gabler" u režiji Ksenije Krčar

20.01.2014., Zagreb - Hana Hegedusic, kazalisna, televizijska i filmska glumica.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukić/PIXSELL
27.01.2015.
u 13:30

U predstavi nastupaju: Jan Kerekeš kao Jørgen Tesman, Hana Hegedušić kao njegova žena Hedda, Ljiljana Bogojević kao gospođica Juliana Tesman, Milica Manojlović kao gospođa Elvsted, Robert Plemić kao sudac Brack i Ivica Pucar kao Ejlert Løvborg

Na velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu u petak 30. siječnja u 19.30 sati premijerno će biti izvedena drama "Hedda Gabler" norveškog dramatičara Henrika Ibsena u režiji Ksenije Krčar.

Tekst je preveo Srećko Freundlich, scenograf je Sven Stilinović, kostimografkinja Ida Križ Posavec Drašković, skladateljica Lucija Hraščanec, jezičnu obradu potpisuje Ksenija Krčar, asistentica redateljice je Ljiljana Bogojević, a asistentica kostimografkinje Žarka Krpan. U predstavi nastupaju: Jan Kerekeš kao Jørgen Tesman, Hana Hegedušić kao njegova žena Hedda (na slici), Ljiljana Bogojević kao gospođica Juliana Tesman, Milica Manojlović kao gospođa Elvsted, Robert Plemić kao sudac Brack i Ivica Pucar kao Ejlert Løvborg. Ibsen je "Heddu Gabler" napisao 1890. godine. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije