Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZKM

Posljednja ovogodišnja premijera 'Varijete Europa (Orfej)'

varijete orfej
Foto: arhiva ZKM
18.12.2014.
u 15:56

Prvi dio trilogije koji će biti predstavljen u Zagrebačkom kazalištu mladih, bavi se likom mitološkog umjetnika, pjevača Orfeja

Posljednja premijera ove godine u Zagrebačkom kazalištu mladih bit će "Varijete Europa (Orfej)“, autorski projekt Tee Tupajić, a održat će se u petak 19. prosinca u dvorani Miško Polanec. Trilogija Varijete Europa Tee Tupajić bavi se pronalaženjem likova iz europske mitologije u svakodnevnim osobama koje postaju izvođačima predstave.

Prvi dio trilogije koji će biti predstavljen u  Zagrebačkom kazalištu mladih, bavi se likom mitološkog umjetnika, pjevača Orfeja.

Kao izvođače autorica poziva četvero ljudi koje je upoznala u posljednjih nekoliko godina, ekonomisticu i model za akt, svog agenta osiguranja, poreznog inspektora i liječnika te u njima pronalazi sličnosti s Orfejem.

Premda se naizgled čini da su njihove životne priče udaljene od tog mitološkog umjetnika, ako ih se upozna dovoljno dobro, otkrit će se po čemu su oni umjetnici u svakodnevnom životu.

Predstava je intimni, osobni portret tih četvero izabranih ljudi. Oni prvi put dolaze na pozornicu i na nju donose sav svoj život. Ispunjavaju kazališni prostor prisutnošću, snovima, prošlošću koju je nemoguće vratiti i – smijehom. 

Scenograf je Igor Pauška, kostimografkinja Kristina Šepetavc, izbor glazbe Tea Tupajić, oblikovatelj svjetla Marino Frankola.

Izvođači su: Nataša Jović, Dubravko Lepušić, Srećko Seničić i Marko Stanojčić.

>> Redatelj Waltz i dramaturg Buljan kreću od toga da svi znaju priču i donose veselje

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije