Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijera u HNK Split

Komedija "Čudo u Poskokovoj Dragi" ne ističe razlike između Vlaja i Fetivih nego traži sličnosti

redatelj Mario Kovač
Foto: Martina Popovčić/PIXSELL
23.10.2014.
u 00:15

Ovo je ljubavna priča, neobvezna komedija, predstava koju želim da prodaje usmena predaja, rekao je Mario Kovač najavljujući prvu ovosezonsku premijeru

Nisam radio predstavu koja bi izazivala skandal koji je kod nas postao vid PR norme. Ne želim isticati razlike između Vlaja i Fetivih već tražiti sličnosti kojima će se svi smijati. Ovo je ljubavna priča, neobvezna komedija, predstava koju želim da prodaje usmena predaja, rekao je Mario Kovač najavljujući prvu ovosezonsku premijeru "Čudo u Poskokovoj Dragi" koja će se u njegovoj režiji po romanu Ante Tomića izvesti u subotu u HNK Split.

U predstavi nastupa devetnaest splitskih glumaca, mahom mlađe generacije te gost iz Šibenika Mete Gulin koji tumači glavnu ulogu Jozu Poskoka, udovca koji sa četiri sina živi u svekolikoj izolaciji, u njegovoj Dragi i Nikša Butijer koji igra lik njegovog najstarijeg sina, Krešimira. 

- Nakon "Maršala" i "Krovne udruge"  koje su završile skandalima, ovo je treća predstava u Splitu za koju se nadam  da će biti "treća sreća", a i premijera će joj biti na moj rođendan. Nadam se da je to početak kazališta i nove suradnje, naglasio je Kovač. Zanimljivo je kako je već rasprodano pet predstava "Čudo u Poskokovoj Dragi" (što u splitskom  teatru posljednjih godina nije česta pojava) čiju dramatizaciju potpisuje Željka Udovičić-Pleština, scenografiju Matija Šantić, a kostimografiju Hana Letica.

>> 'Kontra progresa' Neni Delmestre otvara novu kazališnu sezonu

>> Novu sezonu otvara repriza, a unatoč problemima, cijene ulaznica povoljnije

Komentara 1

GL
glory
14:26 24.10.2014.

Ističe ističe razlike i to je Kovaču i ekipi jedini cilj: omalovažavanje svega što nije svjetonazorski blizu aktualne ekipe koja nas evo svakodnevno bombardira s naslovnica medija koji ih moraju gurati....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije