Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera

"Garderoba" banalnosti i nelogičnosti u KNAP-u

Garderoba u KNAPP-u
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
18.10.2014.
u 20:51

Nažalost, tekst je (onoliko koliko ga uopće ima) prepun banalnosti i općenitosti (sačuvaj nas, Bože, takve ljubavi!).

KNAP je ponovno priliku dao mladim kazališnim snagama, onima koji tek dolaze, što je odluka koju treba podržati. "Garderoba", premijerno izvedena 16. listopada, nastala je na temelju teksta Dore Gelo, koja i glumi u predstavi, a režirao ju je Paolo Tišljarić. Priča o ljubavi glumice i njezina životnog partnera, redatelja, u trokutu (ili četverokutu) s drugim ljubavnim parom, ali i o kazalištu, načinu na koji glumci rade predstave.

Nažalost, tekst je (onoliko koliko ga uopće ima) prepun banalnosti i općenitosti (sačuvaj nas, Bože, takve ljubavi!). Očito svjestan toga, redatelj poseže za scenskim trikovima, ali je od toga više štete nego koristi. Tako publika dijelom "gleda" radiodramu na praznoj sceni, a junaci na licu nose maske (kao kada Meksikanci slave Dan mrtvih) pa je nemoguće glumcima vidjeti izraze lica. Nadasve upitno u priči koja bi trebala govoriti o duboko proživljenim emocijama. U predstavi glume Tomislav Krstanović, Pavle Vrkljan, Marija Šegvić i autorica Dora Gelo, odreda mladi glumci čiji rad treba pratiti.

>> Smrt ekonomskog analitičara u &TD-u

>> Helena Petković diplomirat će predstavom "Radio Kundera"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije