Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubrovačke ljetne igre

Brucknerov 'Ledeni mjesec' zaplovit će morem

Scena iz "Ledenog mjeseca"
Foto: arhiv dlji
28.07.2015.
u 13:53

Na premijeri "Ledenog mjeseca" očekuje se i Pascal Bruckner

        Drugi put hrvatski teatar uprizoruje roman “Ledeni mjesec” francuskog pisca i esejista Pascala Brucknera. Gorko-slatku ljubavnu priču 1995. godine režirao je nedavno preminuli Petar Selem u Francuskom paviljonu Teatra ITD (do danas se pamti uloga Edite Majić), a scenske prilagodbe istog romana na Dubrovačkim ljetnim igrama prihvatila se Vlatka Vorkapić. Svjetlo je oblikovao Marko Mijatović, glazbu potpisuje Dr. Jojboli, a glume Sara Stanić, Robert Plemić, Marija Šegvić i Jure Radnić.

Posebnost je dubrovačke izvedbe u lokaciji. Publika će se tako u luci Gruž ukrcati na brod Sea star i predstavu pogledati na plovidbi, a na premijeru dolazi i francuski književnik. Bruckner će 30. srpnja imati i svoju literarnu večer u palači Sponza gdje će s njim razgovarati hrvatski pisac i izdavač Dražen Katunarić, a očekuju se i pitanja publike.Riječ je o uspješnom programu Pisci na Igrama koji je prije dvije godine utemeljila Mani Gotovac, a koji Dubrovačke ljetne igre organiziraju uz Hrvatsko društvo pisaca, a ove im se godine u organizaciji pridružio i zagrebački Muzej suvremene umjetnosti. Dolazak Brucknera u Dubrovnik i dio je festivala francuske kulture u Hrvatskoj Rendez-vous, baš kao i nedavna predstava “Elementarne čestice”.

Bruckner je dobro poznat hrvatskim čitateljima. Devedesetih je njegova djela objavljivao Ceres, a posljednjih ga godina objavljuje Algoritam. Očekuje se i skoro hrvatsko izdanje najnovijeg autobiografskog Brucknerova romana “Dobar sin” objavljenog prošle godine. Bruckner je rođen u Parizu 15. prosinca 1948. godine. Doktorirao je kod Rolanda Barthesa, a osim sveučilišnog rada, djeluje i kao uvaženi publicist. “Sreća je bolest 20. stoljeća”, jedna je od tipičnih Brucknerovih umotvorina.     

>> Stvarno su me "dotukle" dvije djevojke u Splitu

Komentara 1

IV
IvanXXIII.
17:58 28.07.2015.

Eto, sad se pika jedan venecijanski goblen: Mjesečina u laguni, s gondolom! Količina kiča koju proizvodi Gotovac sad već ima mitske razmjere,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije