Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16. Platforma.hr

Format, proces i dijalog moto festivala

16.04.2015., Zagreb - U Plesnom centru Tala odrzana je konferencija za medije povodom ovogodisnje Platforme HR koja po sesnaesti puta siri prostore urbanog plesa u Hrvatskoj. Prije konferencije odrzana je kratka plesna koreografija. Photo: Davor Visnjic/P
Davor Višnjić/PIXSELL
17.04.2015.
u 11:30

Djeca i mladi u središtu zanimanja, a u sklopu Kidsforme

Platforma HR u 16. izdanju nastavlja svoju transformaciju, preispituje različite načine procesa i prezentacije te umjetnicima otvara novi prostor, a počinje 22. i traje do 29. travnja. Bit će ukupno 17 predstava s 15 praizvedbi. Projekti Task i Streetforma predstavljaju se u proširenom izdanju.

– Task omogućuje proces nastanka projekta vidljivim. Koraci u radu različitih hrvatskih koreografa Milka Šperembleka, Milane Broš, Nikoline Pristaš, Irme Omerzo Mile Čuljak... bit će isprintanti i dostupni publici. Prema njihovim postupcima u radu neki drugi koreografi radit će različite izvedbe – rekla je Sonja Pregrad. Ove godine spajaju se različiti formati – Iva Korenčić napravit će video po tasku Matije Ferlina. Novost je novi programski fokus – Kidsforma – mali festival plesa za djecu i mlade.

Takvog festivala u Hrvatskoj nema. U suradnji s Klikerom, platformom koja potiče razvoj plesa za mladu publiku na području cijele Hrvatske i projektom Generator, kolaborativnom platformom za razvoj plesnog kazališta za djecu na Balkanu, napravit će se kazališna predstava koje će ujediniti edukaciju, izvedbu i stvaralaštvo za djecu i mlade uz dijalog. Platforma.hr završava na Svjetski dan plesa 29. travnja.

Događanje će biti na Cvjetnom trgu, a pridružit će se još 12 gradova. U jednom trenutku plesači i koreografi će se zaustaviti u istome trenutku kako bi obilježili Svjetski dan plesa i zajedništvo koje je potrebno za napredak. Tijekom trajanja festivala Platforma.hr održavat će se radionice suvremenog plesa, projekcije filmova, Pop Up performansi, Kritički parkour, razgovori s publikom, tribine i različiti popratni programi.

>> Ples ne smije ostati zatvoren u krugu ljudi koji se njime i bave

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije