Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
parlamentarni izbori

Stranke će dobivati po 180.000 kuna za svaki osvojeni mandat

izbori
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
06.10.2015.
u 18:34

Stranke i nezavisne liste koje su dobile više od 5 posto važećih glasova birača izborne jedinice, a svejedno nisu osvojile zastupničko mjesto u Hrvatskome saboru dobit će 30 tisuća kuna

Sve političke stranke i nezavisne liste dobit će po 180 tisuća kuna za svaki osvojeni saborski mandat na predstojećim parlamentarnim izborima. Stranke i nezavisne liste koje su dobile više od 5 posto važećih glasova birača izborne jedinice, a svejedno nisu osvojile zastupničko mjesto u Hrvatskome saboru dobit će 30 tisuća kuna.

Odluku o visini naknade troškova izborne promidžbe za izbor zastupnika u Hrvatski sabor donijet će Vlada na sutrašnjoj sjednici. Ukupno je za naknade rezervirano 28 milijuna kuna, a stranke i nezavisne liste dobit će naknadu najkasnije 60 dana od dana objave službenih rezultata parlamentarnih izbora.

>> 24. listopada počinje izborna kampanja, a traje do 6. studenoga u ponoć

Ključne riječi

Komentara 15

DU
Deleted user
18:49 06.10.2015.

Ovome lopovluku treba stati na kraj,nema novca za penizonerima koji kopaju po kontajnerima ,nema novca za invalide,nema novca za nastavnike i profesore ali za stranke ima koliko god treba,tu nema svađa ni razlika.

BK
branko-kockica
18:58 06.10.2015.

Hebate, pa to je bar 10 milijuna kuna za srpsku manjinu u Hrvatskoj, koliko će ušićariti kroz mandate jugokukuriku koaliciju. Taman će im pokriti troškove nabave oružja.

MA
mađar
21:04 06.10.2015.

Ne znam kako ce uspjeri ljetovati za 7 kuna dnevno na Brijunima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije