Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Što stanovnici općina kažu na ideju ukidanja ili spajanja općina

naslovnica
Foto: VL
1/2
02.12.2015.
u 00:00

Ako nam još i općinu uzmu, onda je to sramota! Ništa drugo i nemamo, požalila nam se Jasna Zgorelec, mještanka te male općine Mještani smatraju da bi načelnici trebali biti volonteri

Općina Zagorska Sela u Krapinsko-zagorskoj županiji ima točno 999 stanovnika. Nezavisni načelnik Željko Kodrnja, koji "volontira" za 4000 kuna mjesečne naknade, protiv je ukidanja ili spajanja općina i gradova, kao što to Most traži u pregovorima s HDZ-ovom i SDP-ovom koalicijom.

– Kako će netko u nekom gradu znati kakve su naše komunalne potrebe? Bili smo nekad u sastavu Klanjca, ali nije bilo sreće. Ovako radiš kao da radiš za sebe doma, kao gazda – vadi argument.

Izvorni općinski proračun je 1,4 milijuna kuna, a s novcem od države i fondova penje se na tri. Općina ima zaposlene pročelnika i administratora.

– Ako se i ukine općina, njih će trebati negdje zaposliti – kaže.

– Ako nam još i općinu uzmu, onda je to sramota! Ništa drugo i nemamo – pita Jasna Zgorelec.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede ili prelistajte u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>RASPLET Stručnjaci; Za Hrvatsku su bolji novi izbori, nego nestabilna vlada

Građani će potrošiti milijardu kuna više za blagdane

Mani Gotovac o svom novom romanu 'Snebivaš me': Narcisoidni psihopat bez duše najgori je kada se zavuče u žensku postelju

Ocu koju je ostavio djevojčicu u parku prijeti do tri godine zatvora

Polovica građana Hrvatske lani je putovala

Foto: VLm

Komentara 9

DU
Deleted user
20:12 01.12.2015.

Istina da bi neka manja mjesta ostala zapostavljena, no isto tako mnoge su općine same sebi svrha tj. svojim lokalnim šerifima. Načelnici volontiraju za i po više od 10.000 kuna, pa pri tom zaposle kakvog rođaka ili druga iz stranke na mjesto pročelnika, administratora, komunalnog redara itd, pa njihova zlatna dječica osnivaju udruge za mrdanje trepavicama da bi mogli kratiti vrijeme za novac poreznih obveznika, a sve to da bi asfaltirali par metara nogostupa i kakav put do vikendice stranačkog kolege.

Avatar Idler 3
Idler 3
20:47 01.12.2015.

Meni ne bi smetalo ak svako selo ima općinu ak buju je sami i isfinancirali. Problem je ipak puno veći i kompliciraniji. Iznad općine imamo županije koje se bave skoro pa istim poslom i nakon tog državu s gomilom istih odjela, odsjeka...itd. Ak se već zalažemo za lokalnu upravu postavlje se pitanje kaj nam trebaju županije....il barem ić na 5-6 velkih županija/regija ?! Istovremeno se i dio funkcija države more spustit il objedinit s tim županijsko-regionalnim. Uglavnom imamo preveć funkcionera, službenika, pomoćnika, tajnika, dodavača, prodavača magle i slično. Ideja ni loša sam ju treba dobro zbrusit i to je to. PS: već sam pital čem služi pedesetak zastupnika u ZG skupštini....zakaj iz svake općine nisu dva i ništ se nebi osjetilo !?

GO
golub
20:38 01.12.2015.

Ako Zgorelci rade u općini sa 99 stanovnika a mještani je trebaju hraniti, neka općinu ukinu pa nek se prime rada kao ostali stanovnici i nek živi na svoj račun u skladu reforme Most-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije