Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Siniša Ljubojević

Pupovac je bio "omiljeni Srbin" Tuđmana i HDZ-ovih vlada

ljubojevic
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
03.11.2015.
u 12:09

Svi mi jako dobro znamo da je njemu važan isključivo njegov vlastiti interes i osobne beneficije, kazao je Ljubojević

Nakon što je Milorad Pupovac na predizbornom skupu SDSS-a u Karlovcu poručio biračima da se odlaskom dijela članstva, koje se svrstava u nezavisnu manjinsku listu Siniše Ljubojevića, ne daju zbuniti, te je ustvrdio kako "jedna jaka hrvatska politička stranka kroz te pojedince pokušava omesti Srbe da dobiju jaku zastupljenost u Saboru", reagirao je i prozvani Siniša Ljubojević, kandidat nezavisne lista Srba. U svojoj izjavi za medije, Ljubojević oštro odgovara Pupovcu;

"Žaloste nas izjave gospodina Milorada Pupovca koji je u panici od gubitka glasova srpskog naroda izgubio kompas i počeo se baviti prljavim podmetanjima umjesto konstruktivnim aktivnostima u korist Srba u Republici Hrvatskoj. No, nažalost, to smo kod njega dosad često viđali; to nas ne iznenađuje nego rastužuje.

Svi mi jako dobro znamo da je njemu važan isključivo njegov vlastiti interes i osobne beneficije. Ali za par dana s time je gotovo. Budući da g. Pupovac nema nikakvih argumenata kojima bi osporio našu političku aktivnost za ove parlamentarne izbore; u panici zbog raspada svojeg biračkog tijela koje masovno podržava našu listu, gospodin Pupovac na jučerašnjoj tribini u Karlovcu poslužio se najprljavijim klevetama kako je naša lista "upregnuta u interese neke velike stranke."

Podsjećamo naše birače da je isključivo g. Pupovac prvo bio "omiljeni" Tuđmanov "Srbin" i bez glasa za probleme srpske manjine u turbulentnim 90-tim podržavao je njegove vlade, a potom i vladu Ive Sanadera te Jadranke Kosor s kojima je blisko politički surađivao u izvršnoj vlasti. Nažalost, isključivo za svoje interese i interese uskog kruga svojih intimusa.

Srbi znaju i sjećaju se kako su postali manjina, tko je bez uvjeta potpisao Poglavlje 23, za što se troše milijuni kuna u SNV-u, tko je koristio kredite Tesla banke itd. Sve na račun srpskih problema koji ostaju neriješeni.

Odlučivši se na samostalni izlazak na izbore, Srđan Milaković i Siniša Ljubojević svojim glasačima daju javno obećanje kako glasovi srpske manjine više nikad neće služiti nekome kao paravan za ljudska prava i osobno bogaćenje. Naš ulazak u Hrvatski sabor jedina je garancija da će se prava svih Srba u Republici Hrvatskoj maksimalno poštivati sukladno hrvatskom Ustavu i modernim civilizacijskim tekovinama. Ne želimo da Srbi budu ugrožena i omražena manjina nego potpuno ravnopravni građani sa svim statusima i beneficijama koje nam pripadaju – nama svima, a ne samo njima.

Ovim putem pozivamo gospodina Pupovca i njegove kandidate na javno sučeljavanje s nama kako bi Srbima u Hrvatskoj pružili priliku da sami prosude tko će nas i kako odvesti u budućnost".

>> Velika i moćna stranka pokušava destabilizirati SDSS u Hrvatskoj, ali neće uspjeti

Komentara 13

Avatar Pravednik80
Pravednik80
12:27 03.11.2015.

Pupovca proglastiti persona non grata. I završimo priču s njime, jedno za sva vremena. Jedino žohari i pupovac preživljavaju sve.

AN
Andacon
12:50 03.11.2015.

Pupovac je 90-ih tajno podupirao oružanu agresiju protiv RH. Pupovac je odlazio tijekom ratnih godina i okupacije hrvatskoga teritorija u svoje selo Ceranje Donje kod Benkovca koje su četnici držali pod nadzorom te iz njega istjerali sve Hrvate. Kako je to mogao činiti, nije jasno, ali pretpostavlja se da su mu u tome pomagali pripadnici Unprofora koji su bili tu razmješteni i čuvali crtu razdvajanja. O Pupovčevu posjetu rodnom selu, koje je bilo pod okupacijom, svjedoči fotografija pronađena nakon oslobođenja. Fotografija na kojoj je Pupovac sa svojim bratom, inače pripadnikom srpske paravojske, Vojislavom Pupovcem, svjedoči još nešto: Pupovac je podupirao ili nije imao ništa protiv oružane pobune lokalnih Srba u kojoj su sudjelovala i njegova dva brata protiv Republike Hrvatske. Na poleđini fotografije piše da je ona snimljena u ljeto 1993. godine, dakle u vrijeme duboke okupacije toga prostora. Drugi Miloradov brat, Mladen Pupovac ( rođen 1969. ) bio je velikosrpski ekstremist. Mladen je bio vodnik prve klase u jedinici 9035/94, a 15. ožujka 1993. godine prešao je u Alfa centar kod Bruške koji je vodio zloglasni kapetan Dragan.

DU
Deleted user
12:25 03.11.2015.

Tuđmanu su vjerovali i služili 10 000 srba kao branitelji Hrvatske ,u čemu su kukavice Minhenske bojne bolje od njih?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije