Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što misli Metković?

Grad na Neretvi uz Petrova: Lažu da zbog SDP-a ne bi smio kući

Božo Petrov
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
27.12.2015.
u 11:24

Nikada on ne bi igrao igre i pregovarao iza leđa. Previše je velik vjernik za takve pokvarene igre, smatraju sugrađani Bože Petrova

Božo Petrov, nakon lavine kritika kojom je bio zasut nakon što je prekinuo pregovore sa SDP-om i krenuo u formiranje vlade s HDZ-om, kod kuće u Metkoviću, kamo je došao na božićne blagdane, nailazi na gotovo sveopće odobravanje i tapšanje po ramenu.

– Petrov je bio janje među vukovima, ali izgleda da je ostao čitav i sve ih nadmudrio – zadovoljan je Ante Musulin Musa koji kaže kako ne misli da se ishod pregovora unaprijed znao. – Oteglo se poprilično, moglo je i brže, ali nije tome Petrov kriv, već oni koji su u pregovorima varali i pokušavali razjediniti Most – uvjeren je Musulin koji i za mandatara smatra misli da dobar izbor, a slaže se i njegov prijatelj Ivan Šimović koji dodaje kako je potpuno zadovoljan ishodom pregovora.

U gradskom parku srećemo grupu umirovljenika. Razgovaraju o politici.

– Daj Bože da sve bude onako kako je Petrov zamislio i da sredi ovaj nered koji je bio do sada. Drago mi je što je došlo do promjene jer nije valjalo ništa i nadam se da će Petrov imati snage to popraviti. Međutim, ne znam hoće li vlada mandatara Tihomira Oreškovića, uz podršku HDZ-a i Mosta, izdržati četiri godine – kaže Dušan Jakić, što je izazvalo njegova imenjaka Dušana Kurana da se i on uključi u razgovor.

Sto godina Mostu i HDZ-u

– Izdržat će oni do kraja! Sto godina će vladati Most i HDZ! I još nešto ću vam reći: Milanović laže, Petrov nikada ne bi igrao igre i pregovarao iza leđa. Previše je on velik vjernik za takve pokvarene igre. On nije dvoličan, iskren je i pravi domoljub – zaključio je Kuran.

Pitamo ih ima li tko u Metkoviću drugačije mišljenje pa nas naši sugovornici upućuju na grupu muškaraca s druge strane parka. Tamo na sam spomen Bože Petrova – negodovanje.

– Božo je dušu svoju vragu prodao – kratko nam kaže jedan od njih, ali iako svi iskazuju neslaganje s Petrovljevim odabirom, nitko ne želi javno reći što misli.

– Mi smo vam SDP-ovci, naše se mišljenje više ne računa. Mi smo u ilegali – napola se šale, ali ni slučajno ne dozvoljavaju fotografiranje. Svi osim jednog, Jure Volarevića, no on ne kritizira Petrova.

– Ne bavim se politikom, ali smatram da je Božo Petrov izvanredna ličnost. Njegova je stvar bila kome će se prikloniti, on je treća opcija. Bio je pod silnim pritiskom, čuli ste što biskup Košić o njemu misli – kaže Volarević.

– Ja nisam zadovoljan tijekom pregovora, mislim da je Petrov previše kalkulirao, ali zadovoljan sam ishodom. Veliki je plus što je premijer nestranačka osoba. Ništa nije bilo unaprijed dogovoreno, nisu oni očekivali takav uspjeh, to se vidjelo iz početnog nesnalaženja – smatra Boris Konjevod.

Romana Čizmić ne dijeli njegovo oduševljenje.

– Ja sam otprije duboko razočarana i ne idem na izbore. Mislim da Božo Petrov nije dorastao situaciji u kojoj se našao – kaže R. Čizmić.

Obitelj drži do vjere

– Oduševljena sam Petrovom kao čovjekom. Strah me da ga ovi vukovi ne progutaju, ali do sada se pokazao izvrsnim i vjerujem da će sve biti OK – rekla nam je Tatjana Šerić.

– Odličan je bio u pregovorima, nije istina da je vrludao, držao je do svoga. Od početka je htio reforme i stručnu vladu, a bilo mu je svejedno hoće li lijevo ili desno – kaže Pero Jelaš koji ipak dodaje kako je moguće da je i Crkva imala utjecaja u njegovu odabiru jer je iz obitelji u kojoj se do vjere puno drži.

– Ipak, i da je drugačije odlučio, Božo bi imao podršku u Metkoviću. Lažu oni koji kažu da se ne bi smio vratiti da je na vlast doveo SDP – poručuje Jelaš.

Ali, uvjerili smo se, ovako mu je ipak lakše. Petrov nakon burnih 40 dana provodi mirne blagdane u svom gradu. Do ponedjeljka.

Ključne riječi

Komentara 232

OL
olrajt
11:34 27.12.2015.

Božo Petrov uoči Božića i svog imendana napravio je veliku stvar -svima nam je podario lijepi Božić!.....a drugovi i dalje pokazuju svoj pravi -pokvareni obraz!

DH
dalibor.hren
11:35 27.12.2015.

Doktore, drži se! Puno toga ovisi o Tebi! Moraš biti korektiv, tako da ni lijevi niti desni ne mogu nastaviti s prljavim igrama. Sad bi saborski zastupnici trebali misliti svojom glavom i zastupati interese naroda a ne svoje osobne i s time u skladu donositi odluke.

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
11:33 27.12.2015.

Lokalni 2013., europski 2013., europski 2014., predsjednički 2015., parlamentarni 2015...do sada nezabilježena serija izbornih poraza....Milanović još jedino nije nikad izgubio izbore za najprištavijeg lika u razredu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije