Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.11.2015. u 12:00

Što o oporbi govori činjenica da nije uspjela poraziti 'najnesposobniju vlast'

Sportskim rječnikom kazano – Karamarko je promašio penal, a utakmica još traje. Imati za protivnika očerupanu Kukuriku koaliciju, nakon katastrofalno loših rezultata Vlade, izborni zakon koji ti ide u prilog, široku koaliciju od HSLS-a do krajnje desnice, a na kraju se dovesti u situaciju da ti protivnik opet može formirati vlast, u najmanju ruku je usporedivo s promašenim zicerom.

Nakon što je godinama ponavljao da je ovo najnesposobnija vlast u povijesti Hrvatske, a na izborima je nije uspio čisto poraziti, što govori o sebi kao oporbi? Izgubiti kadrove poput Drage Prgometa, koji je na ovim izborima dobio u postocima više preferencijalnih glasova od HDZ-ovca Reinera, marginalizirati ljude koji su ih spojili s IFO institutom i otvarali stranku prema centru, a napuniti liste s osam ministara iz Sanaderove i Kosoričine vlasti te pristati na igru ideološkog polariziranja, umjesto fokusiranja na loše rezultate Vlade, uz izbjegavanje sučeljavanja s Milanovićem, uzroci su koji su na koncu doveli do promašenog zicera.

Igra još traje. Ako uspije formirati vlast, Karamarku će politička sudbina ovisiti o njezinoj stabilnosti i rezultatima,a ako ostane u oporbi, morao bi održati davno obećanje i raspisati unutarstranačke izbore po principu jedan čovjek – jedan glas. Time bi započeo istinsku demokratizaciju HDZ-a, što bi konačno moglo dovesti i do pojave nekih novih, kvalitetnijih kandidata, nasuprot dosadašnjoj negativnoj kadrovskoj selekciji.

>> Predsjednica ne može pomoći Karamarku da formira Vladu

Komentara 285

PI
prava istina
12:14 10.11.2015.

Cijelo vrijeme govorim da će Karamarko biti razlogom kraha HDZ-a. To je čovjek koji iritira, koji nikako ni po čemu ne može biti recimo premjer, jer bi to za Hrvatsku bio najsramotniji porez. Em nije komunikativan, em se ne zna uopće ponašati, lupeta bez veze, nema logiku, nema pojma šta je ekonomija. Za Boga miloga pa to je samo policajac (bez uvrede za struku, ali to je plemenita i zahtjevna služba, ali nije premjerksa). Kao HDZ-ovka nisam mogla glasati za HDZ jer bi sama sebe ošamarila. Doći će uskoro dan kada će neki u HDZ-u postaviti pitanje koliku zapravo štetu HDZ-u nosi sam Karamarko- Sigurna sam da bi HDZ bio daleko bolji i u najmanju ruku dovoljno jaki da ima samostalno dovoljan broj glasova, ali Karamarko je sve zas.... svojim bijesnim i besmislenim komentarima koji nemaju veze sa onim što bi jedan budući eventualni premjer trebao predlagati glasaćima da se u Hrvatskoj dogodi promjena. Posta je jednak Milanoviću, prepotentno lupetanje.

Avatar darkoaa10hush
darkoaa10hush
12:13 10.11.2015.

Karamarko, odlazi, nesposoban si poraziti politicki polumrtvog Milanovica!

IC
iz.croatia@gmail.com
12:33 10.11.2015.

U normalnim okolnostima zapadnoevropske demokracije, za ovakav losi rezultat HDZ-a njen predsjednik treba da da ostavku. Samo spekulirati sa losim gospodarskim rezultatima SDP-a nije bilo pametno rjesenje. Po meni glavni razlozi neuspjeha na parlamentarnim izborima leze u slijedecem: 1. Gosp.. Karamarko nije persona kvalitete Prgometa, Kolakovica ili recimo Mire Kovaca kako bi znala i umjela uspostaviti komunikacijski dijalog sa pametnijima od sebe. On je sve pametnije od sebe stavljao u pozadinu ili ih ignorirao. 2.- Slabosti SDP-a po pitanju gospodarske politike nije znao iskoristiti u interesu promidzbe vlastitog gospodarskog programa, nego se bavio vise nekim svjetonazornim problemima njegovih desnih satelita. 3.- Predsjednik buduce vlade mora govoriti minimalno jedan svjetski jezik kako bi bio jedan od ravnopravnih u borbi za interese Republike Hrvatske u EU i svijetu. 4.- Buduci predsjednik vlade RH treba imati iza sebe nesto prepoznatljivo sto je stvorio ili ucestvovao u tom stvaranju, jasno samo u pozitivnom smislu. Ono sto ima gosp. Karamarko je samo prepoznatljivost sa negativne strane. Mislim da je to veci Problem unutar samoga HDZ-a, zasto je personama koji su nesto vise ucinili za tu stranku dozvolio da odu ili postanu anonimci, primjeri su u Martini Dalic, Prgometu, Kolakovicu i drugima. Sve u svemu kada se rekapitulira, HDZ je tu gdje je. Iz svega ovoga treba izvuci odredjene pouke i okrenuti se mladim ljudima. Neodgovorno je govoriti o reformi javne uprave, poreznog i pravnog sustava RH, a da se ne provede reforma unutar same stranke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije