Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak koalicija Hrvatska raste i Mosta

Milanović: Sve vodi prema dogovoru. Petrov: Sutra predsjednici nećemo ići s potpisima

Milanović Petrov
Foto: Pixsell
1/29
21.12.2015.
u 19:29

Milanović je rekao da će od predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović sutra tražiti dva do tri dodatna dana za prikupljanje svih potpisa

Čelnik Mosta Božo Petrov je nakon sastanka s koalicijom Hrvatska raste rekao kako je "zasad sve pozitivno". – Nadamo se da će tako se i nastaviti. Razgovarali smo o podjeli odgovornosti prema resorima, nastavili smo razgovore o formiranju Vlade – kazao je Petrov te dodao kako trenutačno neće odgovarati na pitanje imamo li mandatara jer još traju razgovori.

– To možemo definirati u trenutku kada se definiraju sve stvari – naglasio je Petrov. Budući su razgovori s koalicijom Hrvatska raste nakon subote usporeni jer je HDZ-u dan dodatni rok od 24 sata da se vrati, morat će, kažu, produžiti razgovore. – Sutra predsjednici nećemo ići s potpisima i zatražit ćemo dodatno vrijeme – zaključio je Petrov.

Nakon sastanka Mosta i koalicije Hrvatska raste Zoran Milanović rekao je da su mostovci tvrdi pregovarači te da sve vodi prema dogovoru. Rekao je i da će od predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović sutra tražiti dva do tri dodatna dana za prikupljanje svih potpisa. – Tvrdi pregovarači, ali u takvoj su poziciji i mi to poštujemo i nastavljamo sutra – kazao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović nakon izlaska sa sastanka, a na pitanje znači li to da nema dogovora, odgovorio je: – Ima, ima. Ide li sutra s potpisima predsjednici, zanimalo je novinare. – Mislim da još ne, tražit ćemo još nekoliko dana odgode dok ne dogovorimo sve stvari. Predsjednica bi trebala sutra to najnormalnije prihvatiti, trebamo još nekoliko dana, sada je Božić, ali ovo sve vodi prema dogovoru – kaže Milanović te na pitanje je li zadovoljan sastankom odgovara: – Jesam, jesam.

S obzirom na to da koalicija Hrvatska raste s Mostom ima 71 potpis, pitanje je hoće li manjinci i IDS i za ovu kombinaciju dati potpise. – Bez brige, bez brige – poručio je Milanović. Predsjednica HNS-a Vesna Pusić samo je kratko rekla da su razgovori bili konstruktivni. – Vidjet ćemo kako će se završiti – dodala je ona.

U središnjicu Mosta oko 17 sati stigla je delegacija koalicije Hrvatska raste u kojoj su svi koalicijski partneri SDP-a – Nansi Tireli, Silvano Hrelja i Vesna Pusić i Zoran Milanović. Nisu davali nikakve izjave, svi su rekli: "Vidjet ćemo kasnije što će biti." Grčić je na pitanje vraća li se HDZ za stol kazao: – To nitko ne zna što će biti. Podolnjak i dio izabranih zastupnika Mosta izašli su sa sjednice Nacionalnog vijeća Mosta te rekli da su dobili pismo od HDZ-a otipkano na jednoj stranici u kojem ne pristaju na tripartitnu vladu.

– Prvi uvjet je bio tripartitna vlada i na taj uvjet HDZ, nažalost, nije odgovorio, a sve ostalo nije relevantno. Nisu naveli razloge. Dostavili su na naš mail pismeno priopćenje na otprilike jednoj stranici teksta, ali uglavnom nije bilo riječi o tripartitnoj vladi. Rok je bio korektan, njihovo priopćenje je stiglo i mislim da nema smisla više produžavati taj dio priče – rekao je Robert Podolnjak te dodao kako se nastavljaju pregovori o sastavljaju Vlade s koalicijom Hrvatska raste. Na pitanje je li Božo Petrov novi mandatar, odgovorio je: – Upravo su krenuli razgovori, u tom dijelu vam više ništa ne mogu reći.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ljubica Ambrušec je prije dolaska na sjednicu Nacionalnog vijeća Mosta, dok se još nije znao odgovor HDZ-a, rekla da očekuje da sastanak prođe u "smislu pozitive".

– Kad to kažem, smatram da ćemo danas sigurno znati ime mandatara RH, a isto tako s obzirom na to da smo ostavili otvorena vrata, nadam se da će dijalog biti konstruktivan i s jedne i s druge strane, ako se HDZ odluči dalje za pregovore – rekla je Ambrušec koja nije znala vraća li se HDZ u pregovore.

Ivan Lovrinović je uočio puno iznenađenja i obrata u ovim pregovorima te dodao da čekaju odgovor Domoljubne koalicije.

– Vidjet ćemo hoće li se pojaviti, a nakon toga ćemo moći reći puno više. Ako HDZ odbije, ne znam što će biti, nitko nikoga nije tjerao od stola. Od našeg stola se očito može otići samo dragovoljno – rekao je Lovrinović te dodao kako Most nikoga neće tjerati.

Na pitanje je li većina Mosta za HDZ, a protiv SDP-a, nije želio odgovoriti.

>>Završila sjednica Predsjedništva HDZ-a. Šuica: Nastavljamo, ali na drugi način

>>'Ovo je presedan, ne znam kad se nešto ovakvo događalo u hrvatskom političkom životu'

Komentara 348

Avatar MK
MK
16:47 21.12.2015.

Bozo Petrov i MOST moraju se odluciti za Brunu Busica ili Lex Perkovic, za Alojzije Stepnica ili Josipa Broza Tita, za Skabrnju ili za Donji Lapac, za Latinicu ili Cirilicu, za Hrvatsku ili Region (aka Jugoslavija, Zapadni-Balkan, Jugosfere, itd.), za Darka Pajcica ili Sasu Sabadosa, za Karolinu Vidović Krišto ili za Alexandra Stulhofera i Nenada Zakoseka, za Generala Markaca ili Veljka Dzakulu, za 30. Svibnja 1990 ili 3. Sjecnja 2000, za Svetog Nikolu ili Djeda Mraza, za spol ili rod, za obitelj ili kolektivizaciju covjeka, za Boga ili ateizam, za Drazena Zanka i Đani Maršana ili za Severinu, za zivot ili za abortus, za Kulturu ili za Olivera Frljica, za Slobodu Medija ili ja Gorana Radmana, za u 25 godina mukotrpno stvarano ili za u 25 godina kpj-propagandom u blato vuceno, za reviziju privatizacije ili daljnje pljuvanje po HDZ-u i svojim bljiznima bez dokaza, za reforme ili za prolongaciju Plana 21, za 3 zastupnika Hrvatske Dijaspore od 3,7 milijuna Hrvata ili 8 zastupnika 37 tisuca manjinaca koji su pristupili glasanju, za Lustraciju ili Lex-Perkovic, za Hrvatsku ili za Jugo-Srpsko stanje... Ne mora se HDZ odluciti - MOST se mora odluciti! ...Ako MOST odbije - neznam sto ce biti.

BO
boovuu
16:51 21.12.2015.

Na pitanje je li većina Mosta za HDZ, a protiv SDP-a, nije želio odgovoriti. --------------------------------------------------------------------------------------- zna se čije su glasove pokupili. da su birači htjeli sdp dali bi im glas. nadali su se boljem životu . MOST razočarao birače . . ga je milanović bio u stanju omogićiti bolji život to bi napravio u svom mandatu (za prošle 4 godine a nebi se samo čidili ko pura govnetu). moždfa je život izvan hrvatske taj bolji život.

PR
principjelannotsdp
17:09 21.12.2015.

Bravo HDZ, bravo Katamarko. Pustite ove dvolične figure da se koprcaju u blatu. Njima je Hrvatska strana zemlja. Tužno, grozno ali istinito.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije