Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDSSB-OV SKUP

Slavonskoj sokolskoj gardi pristupio i Josip Salapić

HDSSB
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/11
31.10.2015.
u 08:12

Skup u Slavonskom Brodu protekao je u znaku spektakularnog nastupa Slavonske sokolske grade

Potaknut Karamarkovim prozivanjem HDSSB-a crnokošuljašima, dojučerašnji saborski zastupnik Josip Salapić i osobno je pristupio u redove Slavonske sokolske garde i tako odjeven stao za pozornicu.

- Od večeras sam ponosni pripadnik Slavonske sokolske garde i htio sam hrvatskoj javnosti na ovaj način pokazati da mi u gardi nismo fašisti. Karamarku smetaju crne košulje, a ne smetaju mu crne torbe s prljavim novcem, ne smeta mu Udba. Kažu da mi držimo ljestve Milanoviću, a istina je ds ljestve SDP-u u Osijeku drži upravo HDZ - rekao je Salapić. 

Branimir Glavaš osuo je paljbu na šefa HDZ-a Karamarka, za kojeg je rekao da u svom obraćanju koristi udbaški riečnik i pitao gdje je to naučio. Pozvao ga je da objasni hrvatskoj javnosti i biračkom tijelu koje je bilo sklono toj opciji zašto je 1993. godine izdao prvog hrvatskog predsjednika, napustio ga i okrenuo se Mesiću i Manoliću.

- On misli da je to hrvatska javnost zaboravila, da su članovi HDZ-a to zaboravili. Nisu zaboravili ni da je gazio i uništavao da ciljem da preuzme Tuđmanovu stranku i realizira svoje osobne interese. Zar Karamarko misli da je hrvatski narod zaboravio tko je ispijao šampanjac u prosincu 2005. godine dok je Gotovina prevožen avionom iz Španjolske u Haag - rekao je Glavaš, dodavši kako Hrvati imaju pravo na još jedan odgovor.

- Vi se sjećate da je bila raspisana potjernica i novčana nagrada od 5 milijuna američkih dolara za glavu generala Gotovine. Tko je dobio taj novac? - pitao je Glavaš.

Vulin: Siguran sam da će poslije izbora svi pokucati na vrata HDSSB-a

- U posljednjih nekoliko dana potpora HDSSB-a postala je tema broj jedan ovih izbora, ali ponavljam da koalicija niti s jednima niti s drugima ne dolazi u obzir - rekao je predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin neposredno uoči predizbornog skupa te stranke u prepunoj Kazališno-koncertnoj dvorani Ivane Brlić-Mažuranić u Slavonskom Brodu. On je dodao kako HDSSB želi provesti svoj program, jedini koji jamči oporavak i razvoj Slavonije, Baranje, Srijema i Podravine. To će postići tako što, uvjeren je, nitko bez njih neće moći sastaviti parlamentarnu većinu, a onda će razgovarati o uvjetima koji jamče razvoj Slavonije.

Osvrnuvši se na izjavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, koji je rekao da mu je HDSSB neprihvatljiv kao partner, Vulin je istaknuo da ga to nije nimalo iznenadilo s obzirom da je prije nekoliko dana već imao pouzdanu informaciju kako je već dogovorena obnova suradnje i nova koalicija HDZ-a i Pupovčeva SDSS-a.

- Na djelu je opet ono što smo imali priliku gledati i 2007. godine. Očito je da Karamarko misli da mu HDSSB neće biti potreban za sastavljanje parlamentarne većine, no ja svima koji o tome raspravljaju kažem da pričekaju rezultate izbora. Siguran sam da će poslije toga svi oni pokucati na vrata HDSSB-a – istaknuo je Vulin.

Skup u Slavonskom Brodu protekao je u znaku spektakularnog nastupa Slavonske sokolske grade, uz burne pozdrave prisutnih. Na optužbe kako je riječ o koketiranju s fašizmom i nacizmom, Vulin je odgovorio kako HDSSB-ovce na svim predizbornim skupovima prati njihov unutarstranački klub koji se bavi sportom, rekreacijom i humanitarnim radom, ali i protokolarni klub te redarstvena služba. Prema njegovim riječima, ustrojstvo Slavonske sokolske garde u potpunosti je u skladu s Ustavom i svim zakonima Republike Hrvatske te u konačnici sa statutom HDSSB-a. Dodao je kako su čak i Ministarstvo pravosuđa i Ministarstvo unutarnjih poslova dali očitovanja da u tome nema ništa spornog.

- Ako netko u tome vidi nešto drugo što želi vidjeti, to je njegov problem. Uostalom, ako govorimo o crnoj boji, imamo u nizu državnih službi, agencija i resora ljude koji nose crne odore tih službi, tako da ja u tome ne vidim nikakav problem – dodao je Vulin.

Na upit je li HDSSB doista postao glavna priča u predizbornoj kampanji između dviju najjačih stranaka, utemeljitelj stranke Branimir Glavaš odgovorio je kako oni nisu postali, nego jesu glavna politička snaga na prostoru od Iloka do Ilove, te kako se bez njih ne može provoditi ni predizborna kampanja.

- Mi smo snaga koja udara intonaciju i decibele u političkoj kampanji i koja će odlučiti u kojem će smjeru ići Hrvatska u narednom mandatnom razdoblju. Isto kao što ne može proći predizborna kampanja, bez nas neće proći ni konačni rezultati parlamentarnih izbora – rekao je Glavaš.

>> Glavaš: Ne nasjedajte na priče da se HDSSB unaprijed prodao lijevima ili desnima

>> HDSSB neće biti dio nikakve nove Vlade, ako u njoj bude sjedio Pupovac i SDSS

Komentara 68

Avatar guza guzic
guza guzic
23:00 30.10.2015.

Ovi glavasevi su glasali protiv Kolinde dali glas josipovicu a Kolinda pobjedila u Osijeku sa 53% i na ovim izborima vise od 53% ide HDZu u Osijeku.hdssb je zaduzen da uzme koi glas hdzu ali tanki su oni slabu pomocc milanovic ima od njih cak vise stete.

MA
Marko1337
21:54 30.10.2015.

hdssb je postao samo VELIKA SPRDNJA. Zar vam to treba, da se glavaš uvlači milanoviću u guzicu. A koliko poruga, sramoćenja, optužbi, pljuvanja je partijska gamad udjelila baš tom maloumnom glavašu.

TR
Trajkovski
22:41 30.10.2015.

Ovi igraju neku čudnu igru... Počeli su kao regionalna anti-HDZ stranka, a sada s ovom crnom gardom idu u desno do daske - kao Jobbik u Mađarskoj?! A na listama nema više ni Burića, ni Grubišića, ni Đurovića - svoje najaktivnije i najpoznatije sabornike u najboljim političkim godinama su iznenada "umirovili"! Vjerojatno nisu htjeli sudjelovati u ovim igricama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije