Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sisačka 'zviždačica'

Županija izbjegava na posao vratiti Jasminu Jovev. 'Spremna sam ići do kraja'

Sisački pjesnik Slavko Jendričko prosvjedovao pred zgradom Županije, traži vraćanje Jasmine Jovev na posao
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
03.09.2014.
u 17:17

Ministarstvo je naredilo i izmjene Pravilnika o unutarnjem ustroju, kojima treba urediti ukinuto radno mjesto, što je županija i obavila, no na način koji će ovaj proces pretvoriti u trakavicu

Sisačko-moslavačka županija izbjegava na posao vratiti Jasminu Jovev čiji je javni iskaz u pritvor Remetinca doveo županicu Marinu Lovrić Merzel. Podsjetimo, sisačka zviždačica otkaz je kao višak dobila još u veljači na što se žalila. Inspekcija Ministarstva uprave izdala je nalog za njegovo poništenje, za što je rok istekao 14. kolovoza. Ministarstvo je naredilo i izmjene Pravilnika o unutarnjem ustroju, kojima treba urediti ukinuto radno mjesto, što je županija i obavila, no na način koji će ovaj proces pretvoriti u trakavicu. Iako je prvotno dožupan Zdenko Vahovec najavio provedbu rješenja, sada kazuje kako ipak u nalogu nije bilo “decidirano navedeno da se Jovev mora vratiti na svoje radno mjesto”.

– Ispravili smo traženo i od Ministarstva uprave očekujemo daljnje upute-rekao je Vahovec napominjući kako su uočeni neki “propusti”. Međutim, radno mjesto višeg savjetnika u Stručnoj službi za poslove skupštine, župana i opće poslove izmijenjeno je tako da se sada traži pravni fakultet, a ne više društveni čime se Jovev, inače novinarku po struci, izbacuje iz opcije.

– Očekujem da inspekcija da konačni sud. Ne mogu vjerovati da bi Županija postupila protuzakonito. Spremna sam ići do kraja i pravdu izboriti na sudu- kaže Jovev. Prosvjedujući ispred Županije, podršku joj je danas dao i sisački pjesnik Slavko Jendričko s plakatom “SDP unlike, Jasmina Jovev like”.

– Prosvjed sam započeo na facebook profilu, a nastavit ću ga dijeljenjem letaka u sandučiće građana te opetovanim stajanjem na ovom mjestu. Zgrožen sam ponašanjem političkih moćnika. Treba li ukinuti sve zakone, a time i pravnu državu te donijeti jedan zakon o pravu jačih?- kaže Jendričko kojega je u znak zahvale obišla i upoznala Jasmina Jovev.

>> Zviždačica Jasmina Jovev vraća se na posao

Komentara 23

DU
Deleted user
17:40 03.09.2014.

"Udbaši" i "preobraćeni komunisti" u SDP-u i bivšem HDZ-u napravili su od Hrvatske mafijašku državu u kojoj vlada sustav organiziranog kriminala ,kojoj nitko ne vjeruje i svi peru ruke od nje.Sramite se!

DO
domazl
17:43 03.09.2014.

Treba pozvati sve savjetnike bivše županice na odgovornost, provjeriti njihovu prošlu aktivnost u županiji, argumentirano, provjeriti Vahovca sa svih aspekata.

JA
james49
18:07 03.09.2014.

Kada HDZ pobijedi na izborima za župana-icu, vratit će je uz posebnu nagradu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije