Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konzultacije

Predsjednica čekala premijera: Neka osobni interes stavi iza državnog!

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/10
14.04.2015.
u 10:28

Grabar-Kitarović pričekala je do 10 sati, a kada se nitko iz SDP-a nije pojavio, došla je među novinare. U 10 sati primila je Tomislava Karamarka.

Premijer Zoran Milanović nije se jutros pojavio na Pantovčaku, gdje je u 9 bio zakazan sastanak predsjednice sa stranačkim izaslanstvom SDP-a na temu stanja u zemlji.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović čekala je gotovo sat vremena, a onda je došla među novinare.

Kazala je kako je Milanovića kao premijera na Pantovčak pozvala prvi dan nakon stupanja na dužnost, što je odbio, a sada ga je pozvala kao predsjednika stranke.

Premijerov nedolazak u normalnim, civiliziranim i demokratskim zemljama smatra se nedopustivim jer iz središnjice SDP-a nije stigao odgovor ili isprika, a nisu ni zatražili novi termin koji bi im možda bolje odgovarao, dodala je predsjednica.

Smatra kako je Milanovića u dolasku spriječila ili sujeta ili pak o temama o kojima je željela razgovarati, a to su gospodarski i društveni problemi u zemlji, nije imao što reći.

Poručila mu je da osobni interes stavi iza državnog interesa i da svoj posao počne obnašati u interesu svih građana te istaknula kako "nikome neće dopustiti da iz vlastitog hira ne poštuje ustavno-pravni poredak zemlje".

Predsjednica Grabar-Kitarović u 10 je sati, prema rasporedu, primila izaslanstvo HDZ-a s Tomislavom Karamarkom koji je Milanovićev nedolazak ocijenio neprihvatljivim

- To dovoljno govori o odgovornosti koju ima, ne samo prema hrvatskim građanima, već i prema hrvatskoj predsjednici. Trebao je doći i reći što Vlada planira učiniti u sljedećih nekoliko mjeseci do izbora - kazao je Karamarko.

Sutra je na rasporedu trebao biti sastanak s predstavnicima HNS-a, no Vesna Pusić također neće doći na Pantovčak jer ima unaprijed dogovoren put u Sarajevo.

Podsjetimo, kako je Večernji pisao, izvor blizak Milanoviću rekao je da je premijer isprva mislio da je predsjednica pozvala sve šefove parlamentarnih stranaka zajedno pa je razmišljao kako bi na sastanak mogao uputiti ministra Gordana Marasa kao potpredsjednika SDP-a. No, kako je shvatio da su sastanci sazvani odvojeno, odlučio je da neće ići.

Kao predsjednik SDP-a odgovaram samo svojoj stranci, a nikako predsjednici države – obrazložio je svoju odluku Milanović najbližim suradnicima i dodao da po Ustavu predsjednik države šefove parlamentarnih stranaka može zvati na konzultacije jedino nakon parlamentarnih izbora, kako bi odlučio koga će odrediti za mandatara nove vlade.

>> 'Dopustite premijeru da donese odluku i pokaže koliko mu je stalo do Hrvatske'

>> Milanović bojkotira: Odgovaram SDP-u, a ne predsjednici

Komentara 497

FC
fcod
10:37 14.04.2015.

Predsjednica je kriva! Cijela država zna da Milanović spava do 10, a ona zakaže sastanak u 9 !?

TH
than
10:49 14.04.2015.

Pa zar je zaboravila da se nas vrli premijer tek ustaje u 10 sati. Dovoljno je vidjeti na sto mu lice sjednice Vlade. Pola sjednice zijeva, a u ostalom dijelu se pokusava razbuditi.

HO
Hodajucalaz
10:42 14.04.2015.

Zgubidan pava, rano je to za njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije