Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo vs. ORaH

Zmajlović i Holy sukobili se oko zagađenja u Slavonskom Brodu

Mihael Zmajlović
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
18.03.2015.
u 08:17

Potpuno je netočna konstatacija da je Vlada poduzela vrlo malo konkretnih mjera, odgovorli su iz Ministarstva na optužbe iz ORaH-a

Rasplamsao se sukob između aktualnog ministra zaštite okoliša Mihaela Zmajlovića i njegove prethodnice Mirele Holy oko zagađenja zraka u Slavonskom Brodu. Iz Ministarstva su, naime, poručili kako je u mjere i projekte usmjerene na rješavanje tog problema dosad uloženo gotovo 5 milijuna kuna te kako su optužbe koje dolaze iz ORaH-a utemeljene na paušalnim izjavama i ocjenama, a jedini im je cilj privući pozornost javnosti.

- Potpuno je netočna konstatacija da je Vlada poduzela vrlo malo konkretnih mjera, a na prijedlozima koji su iznijeti poput toga da se "posvetimo onečišćivačima s ove strane Save“ i slično već se intenzivno radi – kažu u Zmajlovićevu ministarstvu. Iz ORaH-a, pak, uzvraćaju kako njihov istup predstavlja potporu apelu i opravdanim zahtjevima građana za rješavanjem nagomilanih problema koji opterećuju ovaj grad. Brođani godinama udišu otrovne plinove iz emisije prekosavske Rafinerije, a brojni posjeti hrvatskih ministara, predsjednika i dužnosnika država te njihovi obilasci, snimanje stanja, razgovori i dogovori nisu rezultirali poboljšanjem stanja na terenu.

- Ulaganja u mjerne stanice, izrade studija i elaborata jest pohvalno, ali samo po sebi neće iznjedriti sveobuhvatno rješenje. Pozivamo Ministarstvo zaštite okoliša da svoju energiju i resurse usmjeri na rješavanje očitih problema u Brodu, a ne na rasprave s ORaH-om – poručili su iz stranke Mirele Holy.

>>Slavonski Brod: Usuglasili zaključke oko zagađenja zraka

>>Bosanskobrodska rafinerija pred propašću, je li to šansa za sisačku?

Komentara 3

OB
ObrenM
08:34 18.03.2015.

Svojom autokracijom Mirela je od respektabilne stranke napravila minornu strancicu,a ovaj ministar je totalno nesposoban.Sto ce nam njihovo misljenje,dok ne dodje netko pametniji.

Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
20:21 18.03.2015.

Pitanje za Mirela. Koje to radno iskustvo ima, gdje ga je stekla, osim sto lobira za svoje poslušne kolegice preko ministarstava da ne dobiju otkaz. Sti je ista napravila kad je bila ministrica a sad pametuje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije