Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predizborno obećanje

Zdravko Marić: 'Tražimo i naći ćemo 1000 eura za svako novorođeno dijete'

zdravko marić
Foto: Screenshot/HRT
18.02.2016.
u 23:55

– Mislim da ćemo u ovom segmentu biti uspješni kao i u smislu smanjivanja deficita – kazao je Marić gostujući u emisiji Otvoreno

Ministar financija Zdravko Marić večeras je gostovao u emisiji Otvoreno na HRT-u u kojem je tema bila donošenje proračuna koji bi, prema najavama, trebao biti predstavljen 10. ožujka.

Tijekom gostovanja potvrdio je da se u proračunu traže sredstava od oko 300 milijuna kuna koja su potrebna da bi se ispunilo predizborno obećanje prema kojem bi svako novorođeno dijete dobilo 1000 eura, odnosno 7600 kuna.

– Tražit ćemo i naći ćemo novce za to. Iskreno se nadam da hoćemo. O detaljima proračuna još ćemo se svi zajedno morati strpjeti nekih tjedan dana do smjernica ekonomske i fiskalne politike, ali mislim da ćemo u ovom segmentu biti uspješni kao i u smislu smanjivanja deficita – kazao je Marić.

Tijekom emisije ministar je izrazio i zabrinutost zbog neprestanog povećanja javnog duga. – Jedan od glavnih makroekonomskih rizika je održivost javnog duga koji je na 90% BDP-a – rekao je Marić dodajući kako ga zabrinjava trend rasta javnog duga koji je vrlo snažan. 

– Prvo ga moramo stabilizirati, a potom smanjiti – istaknuo je Marić i još jednom naglasio da  rade na smanjenju državnog deficita prema -3% BDP-a, a to je otprilike 10 milijardi kuna.

>>HDZ obećava za svako dijete 7600 kuna, SDP traži 8000

>>U proračunu će biti novca za 1000 eura za novorođeno dijete

Komentara 65

DA
Djeca_Arbata
00:54 19.02.2016.

Zoki...lakše se diše...soma Eura...za pelene

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
00:16 19.02.2016.

Eto radosna vijest za Zoki Nulanovića.. sad ne mora on dat kad rodi ova njegova u RI već mu daje Karamarko.

VI
VitoVrlina
06:15 19.02.2016.

Kakav populizam! Sa 1000 eura jednokratne naknade si nitko neće pomoći, djecu treba hraniti i podizati malo duže od rođenja.Poboljšajte standard i životne uvijete svih građana i umirovljenika posebno, korisnije bi bilo od te jednokratne naknade i to samo za određenu kategoriju stanovnika! To je isto ko povlaštene mirovine! Nije u redu prema onima koji su rodili i roditi će prije te vaše propagande, a i onima poslije,jer neće isto vječno, a i zašto bi isto išlo na teret svih građana,poboljšati uvijete svima sa primanjima ispod prosjeka hrvatske plaće!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije