Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SABOR

Zastupnici ne vjeruju Radmanu i podacima o plaći

Goran Radman
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
26.03.2015.
u 18:45

Za Radmanovo izvješće zastupnici kažu da je sumnjivo i nepotpuno

Plaća glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana u 2014. prosječno je iznosila 17.774 kune neto (34.943 bruto), prosječna plaća ravnatelja programa, produkcije, tehnologije i poslovanja - Runjića, Nemčić, Zimonje i Sruka - je 16.856 kuna (31.746 bruto), plaća 17 glavnih urednika je 12.370 kuna (20.971 bruto), plaća 27 rukovoditelja radnih jedinica je 12.432 kuna (21.038 bruto), a 50 rukovoditelja odjela ima plaću 11.317 kuna (18.152 bruto). Ukupno je na plaće 3165 HRT-ovaca utrošeno 437,7 milijuna kuna bruto. Stoji to u izvješću koje je Radman poslao Saboru jer je to od njega i zatraženo.

No, kako je Radmanova obveza bila izvijestiti koliko je ukupno isplaćeno za plaće i druga primanja na HRT-u, te prikazati pojedinačne iznose bruto i neto plaća po pojedinim radnim mjestima, od svoga pa sve do urednika programa i emisija, što nije učinio, njegovo je izvješće izazvalo osudu zastupnika.

Bez podataka o dodacima

– Te brojke su mi sumnjive jer su neuobičajeno niske. Treba nam dostaviti sve ono što je traženo. Znači, osnovne plaće i svi dodaci na njih, jer postoje razlike između plaća i primanja, zato što dodaci mogu znatno povisiti plaću – rezolutan je šef Odbora za medije Mladen Novak. Branko Vukšić Radmanov je potez nazvao bezobrazlukom jer je Sabor tražio iznose stvarnih plaća.

– Jednoglasni zaključak svih zastupnika bio je da se moraju objaviti plaće svih urednika, novinara, snimatelja, redatelja... A ovo je Radmanovo pokazivanje dugog jezika i dugog nosa Saboru. Ovo je ismijavanje i Sabora i svih 1,2 milijuna pretplatnika kojima Radman poručuje – radit ću što god hoću. Sumnjam da su ovo lažni podaci – oštar je Vukšić. Na Radmana se okomio i Jasen Mesić kazavši: – Radmanov odgovor potpuno je sramotan i nesuvisao. Ustrajat ćemo na pravu građana da doznaju pravu informaciju jer su podaci upitni.

Šime Lučin kaže da ne sumnja u dostavljene brojke jer ako su lažne bio bi to ozbiljan prekršaj. No, i on se slaže da je izvještaj nepotpun jer nisu dobivene i plaće urednika emisija, novinara...

HRT: Plaće nisu više

Kako se čuje da je, nakon HRT-ova ukidanja Vladine odluke o limitu plaća čelnih ljudi, Radmanova plaća oko 35.000 kuna neto, Runjićeva oko 27.000, a L. Alečković oko 21.000 kuna neto, zatražili smo odgovor s HRT-a. A u njemu stoji: “Iznosi plaća koje spominjete nisu točni. Podaci poslani Saboru odnose se na 2014., a Odluka o ukidanju limita plaća je od 26. siječnja. Izvještaj Saboru obuhvaća bruto plaću radnika s uključenim svim aneksima i dodacima osim naknada materijalnih prava (regres, božićnica, prijevoz...). Dakle, sve podatke koje prema Zakonu o zaštiti osobnih podataka HRT kao poslodavac može dati.

>> Goran Radman poslao otkaze Hloverki Novak-Srzić i Elizabeti Gojan

>> Kaznena prijava protiv Gorana Radmana zbog 'terora nad zaposlenicima'

Komentara 19

Avatar comparator
comparator
19:35 26.03.2015.

Komunistička banda s HRT-a dela nas bedakima . ljudi nemojte plačati pretplatu crvenim lopovima !

SP
spenic60
19:08 26.03.2015.

Bas lipo, Goran Radman, oglusuje se o zakone i zahtjeve sabornika, valjda ne misli da je toliko svemocan da moze raditi sto hoce . Place daje kako se kome hoce, utaja poreza na iste ........vau bit ce placa, a nekineki ce i u zatvor .....vjerujem !?

DU
Deleted user
19:26 26.03.2015.

Pa kako imati povjerenja u tvz H tv i radmana kad su raširenih ruku primili sponzorušu koja vrijeđa jedan dio birača i dio hrvatskog korpusa... mislim na dijasporu, da... sponzoruša bi sada spavala s borom čorbom da i ta dijaspora nije slala sinove i novac za obranu Domovine...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije