Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
manji računi za vukovarce

Započeli hitni radovi na sanaciji cijevi u naselju Olajnica

20.11.2014., Sibenik - Grijanje - radijatori.  Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
03.03.2015.
u 14:30

Po završenoj sanaciji očekuje se smanjeni gubitak toplinske energije, a sa time i manji računi

Prema informacijama iz vukovarske gradske uprave započeli su hitni radovi u naselju Olajnica, od ulaza broj 9 do ulaza broj 12, na zamjeni dotrajalih cijevi horizontalnog razvoda instalacije grijanja.

S obzirom na to da je ova instalacija u vlasništvu suvlasnika zgrade, a sredstva pričuve nisu dostatna za sanirane, u financiranje su se uključili Grad Vukovar, Croatia osiguranje te Uniqa osiguranje s donacijom.

Iz grada navode kako se mijenjaju sve cijevi na navedenim ulazima, od toplinske stanice pa sve do vertikalnih razvoda u zgradi. Cijevi koje se postavljaju su s povećanom izolacijom što direktno utječe na smanjenje gubitaka, a time i manje račune za grijanje. Uz promjenu cijevi postavljaju se i mjerila toplinske energije za svaki ulaz posebno te se time omogućava individualiziranje gubitaka za svaki ulaz. Po završenoj sanaciji očekuje se smanjeni gubitak toplinske energije, a time i manji računi. Predviđeno je da radovi traju do sredine svibnja. Kraći rok je nemoguće ostvariti jer još uvijek traje sezona grijanja i niske temperature.

Iz Tehnostana navode i kako su slijedom prijave jednoga od korisnika grijanja dobili inspekcijski nalaz koji je pozitivan i koji pokazuje da Tehnostan obračunava račune za toplinsku energiju sukladno važećim zakonskim propisima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije