Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZRINKA PALADINO

Zamjenica pročelnika javno se pobunila protiv Bandića i poručila: 'Sad će me vjerojatno udaljiti'

Zrinka Paladino
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/8
07.10.2016.
u 13:43

Prvi je to takav slučaj da se netko od zaposlenika Gradskih ureda pobunio protiv gradonačelnika Milana Bandića

– A sad ću se na neko vrijeme udaljiti. Ili će me, vjerojatnije je, udaljiti.. – napisala je tako na svom Facebook profilu Zrinka Paladino, zamjenica pročelnika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode odlučivši tako progovoriti i otkriti tko je zapravo glavni krivac za izdane dozvole za Horvatinčićeve terase.

U svojem postu vrlo jasno izjavljuje kako je zamjenik pročelnika gradskog ureda za izgradnju Grada, Alan Ordulj osobno došao pročelniku Silviju Novaku i uručio mu još početkom rujna dva projekta na hitnu ovjeru – Trg Petra Preradovića i Britanski trg.

– Dakle, u Gradskom zavodu za zaštitu spomenika kulture i prirode, u kojem sam u ulozi, ni manje ni više, zamjenice pročelnika, priča je otpočela osobnim dolaskom zamjenika pročelnika Gradskog ureda za graditeljstvo (i ostalo) koji je pročelniku Silviju Novaku početkom rujna uručio dva projekta na hitnu ovjeru.

Odabrana je osoba od povjerenja, koja istovremeno još i hitnije "odrađuje" i Britanac i koješta drugo (čak mnogo kobnije po grad) pa je za tri dana rješenje i izdano. Uručeno je ponovno istom zamjeniku pročelnika koji je po njega osobno došetao (jučer ujutro je isti s velikim zanimanjem prošetao mjestom zločina i sigurno se, ne treba u to sumnjati, s gradonačelnikom zgražao nad zatečenom situacijom na milom nam trgu) – napisala je.

Prvi je to takav slučaj da se netko od zaposlenika Gradskih ureda pobunio protiv gradonačelnika Milana Bandića

– Imam moralni i stručni integritet i ne mogu dopustiti ponižavanje svoje struke. Bila sam na godišnjem, a na ovaj predmet stavljena je blokada jer su znali da bih ja drukčije postupila. Upravni spis donesen je 7. rujna, odnesen 8. rujna, a takvi se slučajevi ne rješavaju u jedan dan – rekla je za Večernji list Zrinka Paladino.

Pogodovanje pojedinačnim i parcijalnim interesima

Svjesna da je upravo to prvi takav slučaj tek je kratko kazala: - Ovo nije lako. Da postoji "tehnologija" odobravanja takve gradnje i izgrađenosti - poručila je i Sandra Švaljek, nezavisna zastupnica i kandidatkinja za gradonačelnicu na nadolazećim lokalnim izborima.

- Jasno je da je postojala tehnologija odobravanja takve gradnje. Zrinka Paladino prva je otkrila kako ta "tehnologija" izgleda i kako cijeli tijek ide kada postoji pritisak. Sada je jasno da osim posljedice ponašanja imamo i prikaz kako je do njega dolazi - kazala je Švaljek. Poručila je također da je sada jasno da građani izražavaju nezadovoljstvo praksom pogodovanja pojedinačnim i parcijalnim interesima na štetu javnog interesa. 

- Sadašnji gradonačelnik ponaša se kao stanodavac, dok smo mi kao građani samo podstanari bez ikakvih prava suodlučivanja kada se radi o uređenju našeg "doma“. Dobra praksa europskih gradova podrazumijeva uvažavanje želja i potreba građana te razvoj grada temeljem društvenog konsenzusa - poručila je Švaljek naglasivši kako je Trg Petra Preradovića višestruko devastiran.
- Prvo, zbog štetnih odluka gradskih Vlasti izgubila su se obilježja trga kao otvorenog mjesta slobodnog kretanja i komunikacije građana. Cvjetni trg je poprimio obilježja ekskluzivnog lokala u koji mogu ući samo oni mogu i žele platiti uslugu koja se tamo pruža - kazala je Švaljek.

Urušavanje 'kuće od karata'

Da je ovaj događaj samo slikoviti prikaz urušavanja "kuće" mišljenja je Tomislav Stojak (HNS).

- Potpuno je jasno da se "gradska kuća od karata" počela urušavati! Već se dulje vrijeme mogu u kuloarima čuti nezadovoljstva vrijednih i stručnih ljudi u gradskoj upravi koji su maknuti u stranu jer očito nisu "podobni". Ako se pokaže točnim ovo što je zamjenica pročelnika napisala i izjavila, onda je potpuno jasno, na žalost, kako su se za neke gradske projekte uopće izdavale dozvole, pogotovo one koje su direktno dirale u zaštićenu povijesnu gradsku jezgru, kao što je recimo "obnova" fontane na Trgu kralja Tomislava, dozvola za gradnju fontana kod NSK, "preuređivanje" Britanca, a podsjetio bih i na dugogodišnji problem s donošenjem GUP-a, smjenom pročelnika zavoda i pokušajem davanja izrade GUP-a vanjskom izvoditelju! Kriterij podobnosti i "prijateljstva" je očito bio iznad svega! - kazao je Stojak.

>> Horvatinčić će tužiti Grad, a Bandić kazniti Dinka Bilića

Ključne riječi

Komentara 101

CI
cirep22
14:08 07.10.2016.

Naporni ste više s tom terasom, ne smijete pisati o Milanoviću, Mrsiću i ostalim partijašima pa štancate dvadeseti članak o terasi. Fućka mi se za terasu, dolazi mi račun za grijanje od 800kn zbog Vrdoljakovih razdjelnika, uskoro struja poskupljuje zbog Milanovićevog pogodovanja, a mediji se uhvatili terase.

RA
ravdro
14:18 07.10.2016.

Pa to je supruga od Paladina koji je optužen u aferi karlovačka banka. Gospođa je bliska sdp-u, zato i napada.

AN
Antunek232
14:45 07.10.2016.

Antife polako ali sigurno dižu se na zadnje noge. Dobili su instrukcije od Ranka i polako sikću na vjernike,katoličku crkvu a sad je grad Zagreb na redu,sad će usljedit platforma 112,Lovrići ,Pusići, Raukari i njima sličnim spodobama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije