Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRERADOVIĆEV TRG

Bandić: Nadstrešnice sutra neće biti, odgovorni će biti kažnjeni

terasa
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/10
06.10.2016.
u 10:20

Mnogi su građani negodovali zbog postavljanja nadstrešnice.

Nakon što je jučer poručio ''dao Bog više ovakvih terasa'' i naglasio kako dvije zimske terase koje se postavljaju na Preradovićevom trgu imaju sve postojeće dozvole, gradonačelnik Milan Bandić jutros je promijenio svoje mišljenje.

Terase koje su trebale biti otvorene za tri dana morat će se ukloniti, a danas, poručuje Bandić, onaj koji je izdao dozvole za njihovo postavljenje iz gradskog ureda biti će kažnjen.

Kako bi ublažio posljedice intervencije na javnu površinu bez konzultacija građana, Bandić je obećao kako će do proljeća biti gotovo arhitektonsko rješenje za uređenje Preradovićevog trga, točnije svih terasa koje će također dobiti priliku za poslovanje kakva se do jučer htjela osigurati Hoto grupi, odnosno Horvatinčićevoj tvrtki.

Još jučer iz Hoto grupe za Večernji list poručili su kako ih silni pritisci i građana i političara i urbanista neće spriječiti da nastave realizaciju ovog projekta i građanima na Preradovićevom trgu ponude novi sadržaj.

>> Traže uklanjanje konstrukcije na Cvjetnom: Bandiću su želje sumnjivih tajkuna važnije od želja građana

>> Izjasnite se u anketi: Mislite li da terase narušavaju izgled Trga Petra Preradovića?

Komentara 67

DU
Deleted user
11:02 06.10.2016.

Ove nadstrešnice su zgodne za ispod parkirat auta u slučaju tuče)

Avatar nekakav
nekakav
10:20 06.10.2016.

a što reći o 'nadstrešnicama' na splitskoj rivi? i one su na javnoj površini, i meni osobno nagrđuju onaj lijepi prostor. i one su postavljene da bi privatnici zarađivali, koristeći javni prostor. da ne bude zabune, skoro sve nadstrešnice ie i terase u svim gradovima su postavljene na javnim površinama. i generalno je to u redu. meni se čini da će se po zagrebu početi uklanjati većinu 'nadstrešnica'. uskoro bude ko u moskvi ovog proljeća, kad su preko noći uklonili više od 1000 kioska.

GM
Gusta magla
10:30 06.10.2016.

Netreba gradanima na Preradovicevom trgu novih sadrzaja.....najljepsi je kakav je i bio...a ove gramizljive jazavce sve otjerat otkud su dosli...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije