Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Prisega domovini'

Ostojić zabranio skup A-HSP-a. Iz stranke odgovaraju: Svejedno dolazimo!

prosvjed
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
26.02.2015.
u 11:54

Osvrnuo se i na Visoku za koju navodno sigurnosne procjene kažu da nije sigurna za ured predsjednice

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić zabranio je skup mladeži Autohtone-Hrvatske stranke prava u subotu na Trgu bana Jelačića. U pozivu mladeži svojim članovima stoji kako će sudjelovati u osnivanju, postrojavanju i davanju prisege stranačke vojske pod nazivom Hrvatske domoljubne snage u subotu na 119. godišnjicu smrti dr. Ante Starčevića. 

–  Neće biti skupa. Policiji se taj skup prijavljuje, ne daje dozvolu policija, ona nije ta koja odobrava, ali ministar je taj koji može zabraniti. Bit će sve objašnjeno u obrazloženju. Branim to jer će izazvati uznemiravanje građana, u suprotnosti je sa svim  temeljnim vrijednostima, stranačku vojsku ne možete postrojavati na Trgu bana Jelačića – najavio je ministar Ostojić. 

Iz MUP-a su se oglasili priopćenjem u kojem napominju kako bi prosvjed mogao dovesti do remećenja javnog reda i mira.

 – S obzirom na to da organizator osnivanje, postrojavanje i prisegu stranačke vojske namjerava održati na središnjem gradskom trgu i djelomično u najfrekventnijoj ulici, gdje se zbog zadovoljavanja različitih potreba stalno nalazi veliki broj građana, te izraženu javnu osudu i protivljenje takvom okupljanju, postoji utemeljena vjerojatnost da bi održavanje i javnog okupljanja uz postrojavanje i davanje prisege izazvalo uznemirenost kod većeg broja građana, a s obzirom na vrijeme, broj sudionika i narav okupljanja moglo ozbiljnije poremetiti kretanje većeg broja građana te dovesti do nasilja i ozbiljnijeg remećenja javnog reda i mira – poručuju iz MUP-a.

Nakon što je ministar objavio zabranu oglasili su se iz strake te poručili kako zabrana "nije u skladu s ustavom i demokratskim okvirima".

 – Autohtona stranka prava ne priznaje ovu zabranu i u subotu će se pojaviti na Trgu bana Josipa Jelačića te ondje položiti prisegu domovini. Poručujemo ministru Ostojiću da u subotu može napokon hapsiti hrvatske domoljube i branitelje – poručuju.

>> A-HSP kazneno prijavio Đapića za ubojstvo Ante Paradžika

Komentara 72

PO
poglavnikante
11:28 26.02.2015.

Bravo, udkoro slijedi zabrana HRT a iz istoga razloga.

NE
neboiznadzagreba
11:51 26.02.2015.

Prisegni domovini u onome što radiš , prisegni joj nad knjigom , prisegni joj plemenitošću a ne zastrašivanjem i uniformom .

KV
kvatrić
12:01 26.02.2015.

Do sada sam puno puta "sankcionisan" zbog verbalnog delikta, ali ovako ekspresno mi nikad nisu prijetili novim baniranjem. Jugoslavenske ekstremiste više ni ne smiješ spomenuti jer cenzorski komesari odmah "dejstvuju".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije