Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Prisega domovini'
Povratak na članak

Ostojić zabranio skup A-HSP-a. Iz stranke odgovaraju: Svejedno dolazimo!

Osvrnuo se i na Visoku za koju navodno sigurnosne procjene kažu da nije sigurna za ured predsjednice

Komentari 72

PO
poglavnikante
11:28 26.02.2015.

Bravo, udkoro slijedi zabrana HRT a iz istoga razloga.

VL
NE
neboiznadzagreba
11:51 26.02.2015.

Prisegni domovini u onome što radiš , prisegni joj nad knjigom , prisegni joj plemenitošću a ne zastrašivanjem i uniformom .

VL
KV
kvatrić
12:01 26.02.2015.

Do sada sam puno puta "sankcionisan" zbog verbalnog delikta, ali ovako ekspresno mi nikad nisu prijetili novim baniranjem. Jugoslavenske ekstremiste više ni ne smiješ spomenuti jer cenzorski komesari odmah "dejstvuju".

VL
Avatar Ivica_ponovo
Ivica_ponovo
11:59 26.02.2015.

Hahahaha. Jadno. Izjava policije:"Moglo bi doći do narušavanja reda i mira". Ne dolazi do narušavanja reda i mira za vijeme koncerata? Ne dolazi do narušavanja reda i mira za vrijeme gay parade? Bem ti državu u kojoj Index i Tportaltal odlučuju o provođenju zakona. A sam Babić još uvijek nije u zatvoru za vrijeđanje grba i zastave RH. :P

VL
DU
Deleted user
12:29 26.02.2015.

CITAT: "S obzirom na to da organizator namjerava okupljanje održati na središnjem gradskom trgu i djelomično u najfrekventnijoj ulici, gdje se zbog zadovoljavanja različitih potreba stalno nalazi veliki broj građana, te izraženu javnu osudu i protivljenje takvom okupljanju, postoji utemeljena vjerojatnost da bi održavanje i javnog okupljanja izazvalo uznemirenost kod većeg broja građana, a s obzirom na vrijeme, broj sudionika i narav okupljanja moglo ozbiljnije poremetiti kretanje većeg broja građana te dovesti do nasilja i ozbiljnijeg remećenja javnog reda i mira – poručuju iz MUP-a." ................................................................................................................ Zamislite ovakvo priopćenje policijie kad je u pitanju agresivno i ničim opravdano okupljanje homosexualne scene koja svojim ponašanjem i vrijeđanjem (npr. pred katedralom u Zagrebu) izaziva revolt kod apsolutne većine građana na Trgu i u cijejloj HR. Ako ovo nisu dvostruka mjerila neka mi onda netko pojasni što su to?

VL
SC
santa claus
12:48 26.02.2015.

Lako je danas provocirat i biti velika hrvatina, pa gdje su ti isti veliki hrvati bili recimo 1986te i busali se u prsa, e velikih li heroja

VL
DA
danijelrukavina4
12:17 26.02.2015.

A i vi u večernjem ste prozirni već sa "palac gore ili palac dolje", sve u službi, zar ne.

VL
IV
ivek001
13:00 26.02.2015.

Koji je vrag ljudima. Državu imamo. Prošlo svršeno vrijeme, ajmo dalje. Od nacionalizma nema posla, kruha, dobrog standarda, nećeš biti sit od njega, samo će te pokopati. Naravno oni koji ga promoviraju imaju koristi iz svega toga.

VL
TY
Typo
12:29 26.02.2015.

Ministar je rekao;Neće biti skupa. Policiji se taj skup prijavljuje, ne daje dozvolu policija, ona nije ta koja odobrava, ali ministar je taj koji može zabraniti. Bit će sve objašnjeno u obrazloženju. Branim to jer će izazvati uznemiravanje građana, u suprotnosti je sa svim temeljnim vrijednostima,Hm, kako ne zabrani okupljanje i paradiranje;LGBT povorke, koja također uznemirava većinu normalnih građana i potencijalna je opasnost za remećenje javnog reda i mira.

VL
DU
Deleted user
12:16 26.02.2015.

Ako zabranjujete ovaj skup, onda treba zabraniti i okupljanje u Kumrovcu. Zakon bi trebao biti isti za sve.

VL
DW
dr_who
12:41 26.02.2015.

"...gdje se zbog zadovoljavanja različitih potreba stalno nalazi veliki broj građana, te izraženu javnu osudu i protivljenje takvom okupljanju, postoji utemeljena vjerojatnost da bi održavanje i javnog okupljanja uz postrojavanje i davanje prisege izazvalo uznemirenost kod većeg broja građana, a s obzirom na vrijeme, broj sudionika i narav okupljanja moglo ozbiljnije poremetiti kretanje većeg broja građana te dovesti do nasilja i ozbiljnijeg remećenja javnog reda i mira – poručuju iz MUP-a." Pitam se samo hoće li biti parade ove godine? Jer sudeći po objašnjenju nije je trebalo biti niti jednom do sada.

VL
PK
puši kurac
11:19 26.02.2015.

nemogu vjerovat, zabranili postrojavanje i prsegu paravojne formacije na glavnom gradskom trgu!!

VL
NE
Neonacionalist
12:45 26.02.2015.

Došao je svojedobno kraj i Aleksandru Rankoviću koliko god se nekoč činio močan i nedodirljiv, a bogme će doči i to ubrzo i Ostoji Rankoviću .

VL
BR
brojevi
21:32 26.02.2015.

Ostojić zabranio skup A-HSP-a? Zar su oni manje vrijedni građani od one krezube babe sa antiprosvjeda koja je u histeričnom zanosu vikala: *Ovo je Srbija... zapalimo katedralu* Ljudi su došli položiti Zavjet Domovini u srce domovine, što je hvale vrijedan rodoljubni čin.

VL
DU
Deleted user
12:50 26.02.2015.

U javnom pozivu A HSP-a na okupljanje potkrala se jedna greška u dijelu teksta kojim predlažu u kojoj odjeći se pojaviti na skupu - u "crnim hlačama s 'đepovima sa strane" (ovo mora da je pisao neki Mujo jer uu njih nema dž već samo đ) što je RTL-u dalo pravo da stranku nazove fašističkom i ktomu još nepismenom. .................................................................................................. Međutim. Po toj logici nije samo A HSP nepismen već i sam RTL što na njihovoj stranici dokazuje i podnaslov - vidi niže u citatu riječ s velikim slovima: CITAT: "Vojska Hrvatskih domoljubnih STAGA postrojit će se i prisegnuti u subotu na Trgu bana Jelačića." Znači - umjesto snaga, piše staga pa se pitam je li zamjena dž i đ fašistička a zamjena slova n i t demokratska?! Znači li to da su i RTL-ovci fašisti jer ste poput A HSP-a nepismeni?

VL
SC
santa claus
12:50 26.02.2015.

Mi nismo samo banana od države, mi smo cijela plantaža banana

VL
DA
danijelrukavina4
11:34 26.02.2015.

A-HSP tko je to ? Gospodo, imamo Hrvatsku. Biće izbori. Izađite lijepo sa svojim programom na izbore. Ostale aktivnosti su vam jako prozirne. Sve se rješava na demokratskim izborima. Prema tome, lijepo sjesti, osmisliti što i kako, što možete narodu ponuditi, kako mislite pokrenuti gospodarstvo, zaposliti ljude. To vam mene zanima. Ova sranja sa postrojavanjima. Bez veze.

VL
Avatar white socks
white socks
19:50 26.02.2015.

Glede "stručne" prosudbe sigurnosti Visoke - Netko bi trebao objasniti ovom "stručnjaku" za unutarnje poslove i sigurnost, ministru, da su sigurnosne prijetnje u vrijeme kraljeva, pa i u vrijeme Tuđmana, apsolutno drugačije i neusporedive s današnjim i da je glupost to porediti.

VL
DU
Deleted user
13:07 26.02.2015.

"Okupljanje je imalo i poseban "dress code" pa je tako članovima poslan naputak da dođu u crnim čizmama ili cipelama, crnim hlačama s džepovima sa strane i crnoj jakni "Spitki". Onima koji ne dođu tako odjeveni poručeno je da se neće moći postrojiti niti položiti prisegu."

VL
AR
arijel
11:42 26.02.2015.

Kada krece prvi bus za Njemacku.Tribalo bi poci prije rata

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.