Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSNOVNA LISTA

Za oboljele od dijabetesa lijek Levemir ponovno besplatan

injekcija
ilustracija
27.08.2014.
u 13:48

Lijek je s Dopunske vraćen na Osnovnu listu lijekova

Dugodjelujući inzulin detemir, zaštićenog imena Lemevir, ponovno je vraćen na Osnovnu listu lijekova HZZO-a, odlučeno je danas na 68. redovnoj sjednici upravnog vijeća HZZO-a.

Lijek je vraćen nakon uspješno završenih pregovora s nositeljem odobrenja za stavljanje lijeka u promet prema predviđenoj proceduri, a time je postao dostupniji oboljelima od dijabetesa, koji ga sada mogu dobiti bez doplate koju su plaćali dok se lijek nalazio na Dopunskoj listi lijekova. Na Osnovnu listu uvršten i dugodjelujući inzulin glargin, zaštićenog imena Lantus.

Na sjednici je utvrđeno i da će HZZO nastaviti s plaćanjem zdravstvene zaštite ugovornim liječnicima s poplavljenih područja u kolovozu i rujnu, u djelatnosti opće/obiteljske medicine, dentalne zdravstvene zaštite i zdravstvene njege u kući bolesnika, iako još ne postoje uvjeti za provođenje zdravstvene zaštite u poplavljenim područjima.

>> HZZO: Inzulin je i dalje dostupan svim bolesnicima

>> Nepodnošljive količine Siniše Varge skrile su čak i lijek za dijabetes 2

Komentara 3

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
14:00 27.08.2014.

...a sukob interesa...

MA
MaliKorisnik
15:47 27.08.2014.

@Bojan Arežina: ne pise se Lemevir nego Levemir, a kao drugo Lantus je i prije bio na osnovnoj listi lijekova pa ne znam zasto se sad kao velica da su tako velikodusno uvrstili Lantus tamo gdje je i prije bio ?!

MA
MaliKorisnik
15:51 27.08.2014.

i drugo, zasto se novinar nije potrudio da nam da informaciju od kada ce to biti na snazi? Prema ovoj informaciji ja bi vec sada mogao ici u ljekarnu i podici Levemir bez nadoplate? Ili ipak ne? Aha, to je ipak bivsi indexov nepismeni novinar koji ne zna plasirati informaciju u potpunosti, sve zbrda zdola.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije