Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob

Vozač Ubera napao taksista: Rekao mu je da će ga se riješiti

uber
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
30.09.2016.
u 14:04

Prema informacijama osoba bliskih dubrovačkom vozaču Ubera koji je prijavljen zbog prijetnji, u trenutku kad se sukobio s taksistom na Pilama on nije radio nego je vozio djevojku u grad. Oni tvrde i da uberovac nije krenuo vozilom na taksista, nego da je sukob bio samo verbalan.

Dok se vozači Ubera u Zagrebu žale na česte napade lokalnih taksista koji ih smatraju nelegalnom konkurencijom, u Dubrovniku se u srijedu navečer, prema tvrdnjama tamošnjih taksista, dogodio suprotan slučaj – vozač Ubera napao je taksista.

Božo Miletić, predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik, kaže da je njegov kolega upozorio vozača Ubera na Pilama da ne može stati pokraj taksi stajališta jer tako ometa promet, nakon čega je, kaže, uberovac krenuo vozilom prema njemu.

Taksist je, tvrdi Miletić, skočio u stranu kako bi se izmakao vozilu. Miletić kaže da je vozač Ubera nakon toga otišao, ali se poslije vratio na skuteru te prijetio tom taksistu riječima da se na krivog namjerio, da će ga on naći i da će ga se riješiti.

Zbog tog incidenta, u udruženju dubrovačkih taksista, kaže Miletić, u tijeku su konzultacije s odvjetnicima kako bi podigli tužbu protiv tog vozača Ubera. U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj potvrdili su da je u srijedu navečer u Policijskoj postaji Dubrovnik 48-godišnjak prijavio verbalnu prijetnju nepoznate muške osobe na području Pila u Dubrovniku.

– Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da je riječ o 29-godišnjaku. S obzirom na to da se u konkretnom slučaju radi o kaznenom djelu gdje se progon počinitelja pokreće privatnom tužbom, oštećenom su dani podaci o počinitelju – kazali su u Policijskoj upravi.

U Uberu pak kažu da su u kontaktu s dubrovačkom policijom i da istražuju slučaj. Apeliraju pritom na sve strane da smire tenzije u svim gradovima u Hrvatskoj u kojima Uber posluje.

Prema informacijama osoba bliskih dubrovačkom vozaču Ubera koji je prijavljen zbog prijetnji, u trenutku kad se sukobio s taksistom na Pilama on nije radio nego je vozio djevojku u grad. Oni tvrde i da uberovac nije krenuo vozilom na taksista, nego da je sukob bio samo verbalan.      

>> “Prestali smo voziti za Uber, strah nas je i prijete nam”

>> M. G. napadnut je u gluho doba noći, što je već drugi napad u samo pet dana

Komentara 2

Avatar gecdra
gecdra
14:38 30.09.2016.

Navijam za Uber samo zbog velikog početnog slova i zato Za Doma uvijek idem Uberom.

DU
Deleted user
14:23 30.09.2016.

u dubrovniku uberovci znaju kako sa taksistima...u dubrovniku vozaci ubera su manje vise bosanci a u zgu radio taxi voze bosanci zato je takav ne srazmjer u fizickim obracunima hhahah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije