Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odustali su?

Vlada ni na sutrašnjoj sjednici neće donijeti odluku o 1000 eura za bebe

bebe
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
26.07.2016.
u 19:30

Sutra će Vlada održati sjednicu na čijem dnevnom redu su čak 33 točke, a među njima nije ova dugo najavljivana odluka

Sutra će Vlada održati sjednicu na čijem dnevnom redu su čak 33 točke. Na zatvorenom dijelu sjednice naći će se još pet točaka, među kojima je i kadroviranje.

Opozvani premijer Tihomir Orešković danas je posjetio Badel 1862, društvo koje je već tri godine u predstečajnoj nagodbi i za koje postoji znatan interes potencijalnih ulagača, no za koje je isto tako upitno smije li tehnička Vlada donijeti odluku o prodaji. "Vlada može potvrditi odluku koja je u interesu RH. Badelu je potreban partner koji će investirati. U razgovoru sam čuo da Badel radi na 40 posto kapaciteta", rekao je Orešković. No kada će se odluka donijeti nije rečeno, a mora je potvrditi Povjerenstvo za prodaju Badela.

Ništa od 1000 eura za novorođenče

Na sutrašnjem dnevnom redu ipak se nije našla odluka o 1000 eura po novorođenoj bebi. Od tog obećanja Vlada je, doznaje RTL, konačno odustala. Ali nisu odustali od drugih važnih uredbi i odluka koje su mogle pričekati novu vladu. "Zapravo bi trebali obavljati poslove koji su neophodni...", kazao je Mato Palić, stručnjak za ustavno pravo.

Da je tehnička Vlada u brojnim odlukama prekoračila svoje ovlasti, tvrde i neki ustavni suci. No isto tako kažu da sami ne smiju reagirati dok netko ne pošalje žalbu na rad tehničke Vlade. Na ovaj sud do danas nije stigla žalba, a i da dođe – o njoj bi ustavni suci mogli odlučivati tek u rujnu kad im završe godišnji odmori.

Govoreći o sadašnjoj tehničkoj Vladi, danas je i predsjednik SDP-a Zoran Milanović ustvrdio kako to nije tehnička Vlada već "bivša, smijenjena i najurena Vlada". "Sve što rade sada je protuzakonito, sva ta imenovanja, to je utuživo i nemoralno. To se radi na nezakonit način", rekao je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije