Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.09.2014. u 14:00

Zar doista moramo znati sve što je spreman izgovoriti politički mrtvac poput Čačića, ali ne i sve o najnovijim metodama liječenja infarkta?

Nije slučajno zagrebački interventni kardiolog Boris Starčević, gostujući u HTV-ovoj Društvenoj mreži na temu infarkta, spomenuo dr. Oza i svoju mamu koja ga gleda. Hrvatska je bolesna nacija, debeli smo, umireno od srčanog udara više nego ijedan mediteranski narod, umiremo od raka više nego ljudi u razvijenim EU zemljama... a nemamo hrvatskog dr. Oza!

Nemamo markantnu facu, možda poput dr. Starčevića, koji bi u studio Hrvatske televizije donio srce, da - ljudsko srce, na pladnju ako treba, da nam pokaže kako ono izgleda kad godinama žderemo masno i vozimo se autom i do kvartovskog dućana, pušimo i pijemo. Dr. Oz radi takve stvari. To je televizično i na prevenciji u Hrvata učinilo bi nemjerljivo više od staromodne emisije u kojoj se tri doktora nadmeću za riječ u društvu pristojne Blaženke Leib. Društvena mreža u ponedjeljak bila je zgodna mozaična emisija, ali u medijskom smislu ona je prošlo svršeno vrijeme. Kao i koncept HTV-a po kojemu je društvenim temama mjesto jednom tjedno dok zaposleni rade, a ostalima spominjanje AIDS-a može jedino zgaditi ručak.

Dok god teme o zdravlju ili obrazovanju, i sve druge koje se neposredno tiču građana nećemo gledati svaki radni dan, u udarnim terminima javne televizije, Hrvatska je preddemokratsko društvo u zamci politike. Zar doista moramo znati sve što je spreman izgovoriti Branko Vukšić, ili netko tko je već bio politički mrtvac poput Čačića, a ne i sve o najnovijim metodama liječenja srca, što može značiti život? Ili sve o mogućnostima studiranja vani, što može značiti bolji život? Čak više od Kolinde ili Ive treba nam hrvatski dr. Oz.

PLUS

Serija "Kuća od karata" startala je prošli tjedan, ali još nije kasno da proniknete u mračnu stranu američkog političkog sustava i uživate u glumi K. Spaceya.

MINUS

Nacionalne su televizije uspjele od Martine Dalić dobiti izjavu zašto napušta HDZ, ali ne i puno više od toga. Sinoć smo tako ostali uskraćeni za detalje.

 

>>Kolinda kod Ace pokazala da osim slike ima i dobar ton

>>Fejk gluma i lažni humor ono su po čemu ćemo pamtiti seriju 'Kud puklo da puklo'

Komentara 1

PO
portugisac
07:37 24.09.2014.

Takove kao Dalić samo su balast za HDZ. Mislim da će HDZ i bez nje uz pomoć Bavarskoga instituta nači riješenje za izvuči Hrvatsku iz Krize. Još samo da se HDZ nekako Šeksa riješi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije