Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.03.2015. u 09:30

Policajci su jučer preplavili glavni zagrebački trg. Ipak, nisu došli uzalud jer, kako nijedan od ta dva skupa nije bio prijavljen, policija je uhitila nekoliko “fašista” kao i “antifašista”

        Nakon što je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić zabranio postrojavanje stranačke vojske Autohtone hrvatske stranke prava – marginalne i opskurne strančice koju vodi Dražen Keleminec – na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, jučer je Keleminec (na fotografiji) stranačku vojsku “Hrvatske domoljubne snage” postrojio pokraj groba Ante Starčevića u Šestinama.

Ako se taj tragikomičan skup od dvadesetak ljudi uopće može nazvati vojskom. Odjeveni u tamnoplave i crne kapute i jakne više podsjećaju na ucviljenu rodbinu okupljenu na sprovodu dragog im rođaka. U “postrojbi” smo ipak primijetili jednog pravog pravaškog vojnika koji je na Keleminčevo postrojavanje došao u uniformi tvrtke Taxi Cammeo. Dok se postrojavala “vojska” od dvije gospođe, jednog taksista i još nekoliko autohtonih pravaša, na glavnom gradskom trgu održavao se protuprosvjed antifašista.

Jedno desetak puta brojnija gomilica nosila je veliki transparent “Ujedinjeni protiv fašizma”. Bojeći se još od staljingradske bitke najžešćeg okršaja fašista i antifašista, policajci su jučer preplavili glavni zagrebački trg. Ipak, nisu došli uzalud jer, kako nijedan od ta dva skupa nije bio prijavljen, policija je uhitila nekoliko “fašista” kao i “antifašista”. Najviše razloga za veselje jučer je ipak imao Dražen Keleminec. U medije se uspio probiti u ulozi mučenika. “Uhićen sam!”, ponosno je javio novinarima.     

>> Predsjednik A-HSP-a Dražen Keleminec: Uhićeni smo! Policija: Privedeno 7 osoba

Komentara 46

ZL
zlako
10:17 01.03.2015.

Na trgu su se okupili simpatizeri ubojica Vukovarskih ranjenika.To su djeca udbaša koji su sjekirama ubijali Hrvate.Najgori otpad ljudskog roda.

DU
Deleted user
10:02 01.03.2015.

Keleminec zaslužuje nagradu za najbolji medijski poduhvat jer je s nula kn napravio sebi i svojoj strančici ogroman publicitet. A na račun policije, nalik onom vicu kad piše iz zatvora da su novci zakopani u vrtu. Policija dođe i prekopa cijeli vrt, a Zagorac iz zatvora piše ženi: A sad posij krumpir! Čak su pripremljene i protudemostracije iz redova onih koji se kunu u antifašizam, ali za to primaju stotine tisuća kn iz proračuna RH na ime potpore nevladinim udrugama. Što malo daje na Mesića, koji na sjevernoj polutki žestoki antifašist, a na južnoj polutki radosno pjeva evo zore, i to zborski. Od ekstremnih desničara gori karakteri su jedino ekstremni ljevičari, zar ne? Ti tancaju na svaku muziku, ali samo ako peta kopija virmana priložena...

VO
voxfides
10:10 01.03.2015.

"Ujedimjeni protiv fasizma TOCNO U PODNE", zvuci kao iz VESTERN FILMOVA, a okupilo se samo desetak gradana". Jesu ki to oni isti koji je " digao glas protiv mrznje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije