Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA KOD DUBROVNIKA

'Primljeno je dvoje ljudi, jedan muškarac 1959. godište koji je zadobio lakše ozljede'

Brodska nesreća
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/5
26.04.2017.
u 11:01

U nesreći oko 21,20 sati, poginuli su muškarac A.P., ujedno i vlasnik ugostiteljskog objekta, djelatnica restorana J.K., a dvije osobe su ozlijeđene

U pomorskoj nesreći koja se dogodila u utorak navečer u Koločepskom kanalu, u sudaru broda Lučke kapetanije Dubrovnik i gumenjaka na kojem je bilo devet osoba, kako se neslužbeno doznaje, poginule su tri osobe, za četiri se gumenjaka još uvijek se traga, dok je dvoje ozlijeđeno.

Prema za sada neslužbenim informacijama, u nesreći oko 21,20 sati, poginuli su muškarac A.P., ujedno i vlasnik ugostiteljskog objekta, i djelatnica restorana  J.K., dvije osobe su ozlijeđene, a za pet osoba se intenzivno traga.

 U gumenjaku dužine šest metara koji se sudario sa službenim brodom Lučke kapetanije ''Danče'' bilo je ukupno devet osoba, svi hrvatski državljani. Dvije osobe koje su ozlijeđene, ali su preživjele su muškarci (1959.) i (1964.) iz Rogotina i Kule Norinske. Oni su prevezeni u dubrovačku Opću bolnicu

 ''Primljeno je dvoje ljudi, jedan muškarac 1959. godište koji je zadobio lakše ozljede i pušten je na kućno liječenje, a drugi je muškarac, 1964. godište, zadobio prijelom ključne kosti i danas je planirana operacija. Pacijent je stabilno'', rekao je ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić.

Kako su noćas izvijestili iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, teška pomorska nesreća dogodila se u trenutku dok je brod dubrovačke Lučke kapetanije ”Danče” bio angažiran u akciji hitnog medicinskog transporta prema otoku Mljetu.

U potražnu akciju za nestalima uključena su tri plovila Lučke kapetanije Dubrovnik s liječničkom pratnjom, službeni policijski brod te motorni trajekt Hanibal Lucić. Putem Obalne radio postaje ORP Dubrovnik-radio emitira se poruka pogibli kategorije ”Mayday Relay" prema svim sudionicima u pomorskom prometu.

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković otišao je jutros u Dubrovnik sa suradnicima, državnom tajnicom za more, Majom Markovčić Kostelac i pomoćnikom ministra ispred Uprave sigurnosti plovidbe, kapetanom Sinišom Orlićem, gdje se sastaje s voditeljima potražnih timova.

>> Dvoje mrtvih, za pet se traga: Brod Lučke kapetanije udario u neosvijetljeni gumenjak pun ugostitelja

Komentara 3

Avatar dras32
dras32
11:26 26.04.2017.

U gumenjaku, usred noći. Nažalost ali ljudi kao da sami prizivaju nesreću. Prevedeno u cestovni promet, to bi bilo otprilike kao da skupina biciklista krene neosvjetljena vozit se po autocesti.

Avatar MarkoHR
MarkoHR
11:46 26.04.2017.

Ukrcati devet osoba u gumeni čamac, i ploviti u noćnim uvjetima kroz Koločepski kanal.. To je čisto izazivanje sudbine i traženje nesreće, koja se na kraju i dogodila.

ST
Stipan
16:45 26.04.2017.

Ništa mi nije jasno . Ići noću u gumenom čamcu sa devet osoba je čudno .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije