Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premala kazna

Tužiteljica: Žalit ćemo se. Sanaderu su trebali uzeti 23 milijuna kn

Željka Mostečak
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
11.03.2014.
u 13:20

– Najvažnije je da je oduzeta imovinska korist u iznosu više od 50 milijuna kuna – kazala je Mostečak.

Tužiteljica, zamjenica ravnatelja USKOK-a, Željka Mostečak rekla je da je zadovoljna presudom u slučaju Fimi media u kojoj su nepravomoćno osuđeni Ivo Sanader, HDZ i ostali.

– Zadovoljni smo presudom, sve optužene osobe proglašene su krivima. Najvažnije je da je oduzeta imovinska korist u iznosu više od 50 milijuna kuna – kazala je Mostečak i dodala kako je važno i što je osigurano odakle će se taj novac uzeti.

– Mislimo kako smo tijekom postupka nesporno dokazali da je nesrazmjer, kad je riječ o imovini Ive Sanadera, više od 23 milijuna kuna – kazala je Mostečak te dodala kako će se žaliti zbog tog dijela jer smatraju da je sud odredio da se Sanaderu oduzme premalo imovine.

Vijeće je odlučilo da se Sanaderu oduzme 15 milijuna kuna.

>>KRIVI SU! Sanader i HDZ moraju vratiti više od 40 mil. kn! Sutkinja: Presuda je poruka, politička korupcija je zlo. Ne tolerira se i ne isplati

>>Sanaderovi odvjetnici: Prvo je rekao 'idemo dalje'!

Komentara 19

BO
bosna
13:27 11.03.2014.

Gospodo draga,najzalosnije je da je takvog pljackaskog hdz podrzavala i katolicka crkva.Bozanic i oni pored njega vrijedjaju aktualnu vlast,koji nisu imali nikakvog dodira sa proslim sistemom,a jednog udbasa karamarka,skojevku kosor,seksa,hebranga podrzavaju. Kalmeta je na slobodi,milinovic takodje,cobankovic zadrzao ogromno imanje ii masine koje je stekao za vrijeme svog mandata...Razmislite dobro,ogromna vecina lopova je i dalje na slobodi.

JE
jellyfish
13:36 11.03.2014.

Veliko je pitanje ima li Sanader jos gdje sakriven novac. Izgleda da ubrzo izlazi iz zatvora, pa ga ova presuda nece puno pogoditi. Za veliku korupciju kazne moraju biti najmanje 20 godina zatvora uz uzimanje cijele imovine.

Avatar Marko232
Marko232
13:35 11.03.2014.

Da su sudovi kod nas radili kako treba, onda bi milijarde bile vračene HR građanima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije