Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje lovrić merzel

Turudić odbio nagodbu USKOK-a i Žužića pa odvjetnik traži njegovo izuzeće

Marina Lovrić Merzel
Foto: Robert Anić/PIXSELL
29.12.2015.
u 09:47

Budin je Turudićevo izuzeće tražio jer smatra da je sudac Turudić nagodbu odbio iz osobnih razloga, no nije naveo o čemu je riječ

Pripremno ročište vezano uz Marinu Lovrić-Merzel, bivšu SDP-ovu županicu danas je na zagrebačkom Županijskom sudu odgođeno, nakon što je Davorin Budin, odvjetnik Željka Žužića zatražio izuzeće predsjednika sudskog vijeća Ivana Turudića.

Budin je Turudićevo izuzeće tražio nakon što je sudac odbio prihvatiti sporazum između Žužića i USKOK-a. Žužić se tereti da je bivšoj županici dao 100.000 eura mita, a nakon što je priznao djelo i sam sebe inkriminirao, dok je davao svjedočki iskaz, USKOK je smatrao da postoje okolnosti koje mu idu u prilog te je na sud došao s prijedlogom kazne te je predložio da Žužić bude uvjetno osuđen na godinu dana uz rok kušnje od pet godina.

No, sudac Turudić takav prijedlog nagodbe je odbio smatrajući da nije primjerena za djelo za koje se tereti te da se na taj način ne bi poslala dobra poruka.

Odvjetnik Budin je svoj razlog za izuzećem suca Turudića prokomentirao riječima kako smatra da je riječ o osobnim razlozima, no nije definirao o kakvim bi se osobnim razlozima tu radilo. O zahtjevu za izuzećem suca Turudića trebao bi odlučivati njegov zamjenik. 

USKOK na odluku suda nema pravo žalbe i smatra da je odluka suda nezakonita. 

>> Pripremno ročište za Marinu Lovrić Merzel odgođeno do 29. prosinca

Komentara 36

VE
vezana
10:05 29.12.2015.

Ma kakvo izuzeće-Turudić je u pravu. Žužić se htio obogatiti na račun poreznih obveznika i sada samo uvjetna. Takvo što je za zatvor. Mercelica, nek mu se pridruži-završeba priča.

IJ
ijatebi
10:04 29.12.2015.

Hrvatska raste...

SB
sbiki13
10:17 29.12.2015.

Sda se vidi ko su lažovi i i ko hoće da se brani lažom bravo gospodine Turudiću imate pravo svaka vam ćast nedajte lažovima da prođu nekažnjeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije