Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASIO SE

Ivica Todorić: Danas sam ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi

Ivica Todorić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/5
07.04.2017.
u 15:15

Još jednom pozivam sve one koji mogu doprinijeti da Agrokor nesmetano nastavi s radom, da se sačuvaju radna mjesta i da se omogući daljnji razvoj, da učine sve u svojoj moći da se to i ostvari, poručio je Todorić.

Povodom podnošenja zahtjeva za aktivaciju Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Hrvatsku, iz Agrokora su poslali izjavu Ivice Todorića koju prenosimo u cjelosti:

Cijenjene kolege, zaposlenici Agrokor koncerna, poslovni suradnici, partneri, uvažena javnosti, želim vas obavijestiti kako je Uprava Agrokora, sa mnom na čelu, pokrenula proces aktivacije Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku. Navedenu odluku donosim u uvjerenju kako je to u najboljem interesu za svakog pojedinog zaposlenika, partnera, dobavljača, svih drugih dionika te cjelokupnog gospodarstva.

Iskreno se zahvaljujem svim zaposlenicima, bliskim suradnicima i partnerima s kojima sam izgradio najznačajniju tvrtku u povijesti Republike Hrvatske.

Svih sam ovih godina, pa i u posljednjim izrazito izazovnim trenucima, davao svoj maksimum kako bi osigurali stabilnost kompanije, kako bi sačuvali preko 60 tisuća radnih mjesta te osigurali opstojnost i prosperitet čitavog Agrokor koncerna.

Još jednom pozivam sve one koji mogu doprinijeti da Agrokor nesmetano nastavi s radom, da se sačuvaju radna mjesta i da se omogući daljnji razvoj, da učine sve u svojoj moći da se to i ostvari. Četrdeset godina sebe uložio sam u izgradnju cijele Hrvatske i regije, stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi.“

>>Kako je dječak iz Božjakovine gradio veliko poslovno carstvo

>> 'Lex Agrokor': Ovo je 5 ključnih točaka!

>> 'Ne slažem se sa svojim partnerom koji je pokrenuo stečaj nad Konzumom. Podržavam Agrokor i obitelj'

Komentara 183

MA
markos103
15:50 07.04.2017.

I ja sam ponosan Ivice Todoricu sto si odstupio...izgradio si puno, ali na krivi nacin...nema bas realnosti i nisi bas uspjesan bizmismen kao sto mislis ..da si bio u nekoj sredzenoj drzavi pitanje koliko bi izgradio...nadam se da je to bilo zadnje sto je ostalo od nakaradnog sistema...da ce tvrtke poceti naplacivati svoje usluge...da ce se u poslu razvijati bolji i uspjesniji a ne prijatelji od Todorica i njihove dobre ali poslovno nezrele djece..kao razni Pet-Promi i slicne uhljebske kompanije...mislim da se pocinje od sada stvarati neka nova hrvatska poslovna realnost, slicna zapadu..I da ce se uskoro mladi poceti vracati u Lijepu nasu !

ST
stefj
12:16 07.04.2017.

Zapravo u svemu ovome nedostaje samo dogovor dobavljača. Najgore za dobavljače je stečaj, jer onda gube vjerojatno sav novac... Banke su ovdje prisiljene dalje financirati Agrokor, da bi došle do svog novca, no ne žele uložiti previše, jer u slučaju miješanja države mogle bi sve izgubiti... Država za sada gleda, bar deklarativno, opći interes, no kada političari dođu na funkcije u Agrokoru, onda igraju interesi i lobiji, a ne ekonomija... Veliki problem u svemu trenutno su male banke i neki dobavljači (Orbico), koji su sjeli mjenicama i ne pristaju na nikakve dogovore... Popriličan čušpajz gdje svatko nateže na svoju stranu. Vidjet ćemo. Bilo bi interesantno gledati sa strane da cijela Hrvatska ekonomija, najmanje pola izvoza i financijski sustav ne ovise o tome.

SE
Senator
16:00 07.04.2017.

Izgradili su tvoji potplaćeni radnici radeći subotama i nedjeljama, a ti si se obogatio... Sve sam stvorio samo predanim, požrtvovnim, napornim radom ... svih svojih radnika. Gdje su svi novci za dugoveTodoriću Ivice?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije