Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJEDNICI OTPRAĆENI NATRAG DO TRGA

Policija kordonima formirala tampon zonu u Savskoj: Prosvjednici nisu mogli do branitelja, troje privedenih

Prosvjed i antiprosvjed
Foto: PIXSELL
1/24
21.02.2015.
u 16:10

I dok su se branitelji povlačili prema šatoru, zbog naguravanja i izgreda među skupinom prosvjednika policija je privela trojicu. Oko 16 sati prosvjednici su iz Savske krenuli natrag prema Trgu.

Dok policija čuva sjevernu i južnu stranu na križanju Savske i Vukovarske, prosvjednici s Trga pokušavaju pronaći način da dođu do branitelja u Savskoj ulici unatoč naporima kordona policije s obje strane da to spriječi.

I dok se branitelji povlače prema šatoru, zbog naguravanja i izgreda među skupinom prosvjednika policija je privela trojicu. Iz redova policije moglo se čuti kako je riječ o navijačima Bad Blue Boysa, no nema službene potvrde. Jedan je "upao" među skupinu prosvjednika i počeo vikati: "Smrdljivi Jugoslaveni", zbog čega je i priveden. 

Oko 16 sati prosvjednici su krenuli natrag prema Trgu. Oko pola sata kasnije policija je i one prosvjednike koji su ostali otpratila do Trga i prosvjed je završio.

"Hrvatska je taoc"

Oko 200 prosvjednika u organizaciji pokreta Occupy Croatia krenulo je sa zagrebačkog Trga bana Jelačića uputilo se prema Savskoj, gdje je nekoliko stotina branitelja pred šatorom.

U svojim govorima, prosvjednici su poručili kako nemaju ništa protiv branitelja nego da samo ne žele da s tim ljudima "manipuliraju određene političke opcije".

Ipak, nakon što je na središnji zagrebački trg došla i nekolicina branitelja "šatoraša", uslijedili su verbalni sukobi. Prepirka je trajala dulje od pola sata, a mogle su se čuti međusobne optužbe suprotstavljenih strana zbog " izdaje domovine, vjere u Boga...".

Među prosvjednicima je bio i saborski zastupnik Branko Vukšić koji je došao podržati prosvjednike.

- Došao sam dići glas. Hrvatska je taoc grupe ljudi koji su se borili za domovinu, a sada ne poštuju zakone, kazao je Branko Vukšić.

Ćiro: Sramota

Ćiro Blažević, stao je, pak na stranu branitelja u šatoru.

- Prosvjed u organizaciji Occupy Croatia je sramota! Riječ je o antidržavnim elementima. To je jad i čemer da to mediji uopće prate, rekao je Ćiro.

U Savskoj, stopostotni invalidi stali su uz cestu, a promet Savskom ulicom je prekinut.

 

>> 'Branitelji neće napasti, ali će uzvratiti ako dođe do kontakta'

>> Priveden antiprosvjednik iz Savske. Ostojić: Nema podizanja kaznene prijave

>> Predsjednica Kolinda braniteljima: 'Obećala sam da ću biti među vama'

Komentara 1111

DC
doc_CL
19:28 20.02.2015.

Cuj ovo ultradesnica! Iblerov trg baca posljednje karte na stol i aktivira napusene "anarhiste" iz Occupy Croatia. Problem nezaposlenosti, sirotinje, kriminala i visokih poreza nije na trgu sv.Marka nego u Savskoj 66. Problem nije sdp i Milanovic koji je 4. godinu na vlasti nego je problem opozicija.Tipicna obrnuta psihologija iliti " zamjena teza". Zanima me cim ce prosvjednici biti nagradeni, kao nevladina udruga. Vecim proracunom, mozda zujom iliti zizom? Dok je ovaca biti ce i sisanja.

BA
bakulušić
19:50 20.02.2015.

Znači, onaj jučer je bio "izviđač".

VA
varazdinac67
19:42 20.02.2015.

Povedite milanovica pusicku i pupovca sa sobom koji vas placaju da to radite,,nismo se bojali 91 trece vojne sile u svjetu pa se ne bojimo sacice nadrogiranih placenika,znacemo se obranit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije