Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ines Strenja Linić:

'Nuđeno mi je da budem 76. na listi onih koji će podržati SDP-ovu vladu'

ines strenja linić
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
29.11.2015.
u 17:46

O ponudi iz SDP-a je, kaže, izvijestila predsjednika Mosta Božu Petrova i glasnogovornika Nikolu Grmoju

Zastupnica Mosta iz Rijeke Ines Strenja Linić potvrdila je Hini kako joj je SDP preko posrednika nudio da u zamjenu za potporu njihovoj vladi sudjeluje u izvršnoj vlasti.

– Nuđeno mi je krajem tjedna da budem 76. na listi onih koji će podržati SDP-ovu vladu. Ponudu sam, naravno odbila, no interesantno je da svakom pričaju da je upravo on taj 76-ti- rekla je Mostova zastupnica Strenja Linić.

Na pitanje kome se to sve nudi, nije htjela dati konkretan odgovor.  – I drugima iz Mosta se pristupa – tvrdi Strenja Linić. O ponudi iz SDP-a je, kaže, izvijestila predsjednika Mosta Božu Petrova i glasnogovornika Nikolu Grmoju.    

– Pokušavaju nas svrstati lijevo i desno, ali mi smo jedinstveni i želimo reformsku vladu – poručila je Strenja Linić. 

 Grmoja: Linić Strenja dobila ponudu iz SDP-a da bira što želi 

Da je Mostova zastupnica Strenja Linić dobila ponudu iz SDP-a, potvrdio je Hini i glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja

– Naša zastupnica dobila je, posredno od Milanovića, ponudu da bira što hoće, da su oni blizu 76 (zastupnika), samo da bira mjesto, i što u biti želi, te da nema problema – izjavio je Grmoja telefonom Hini. 

Sad će se, kaže, vidjeti tko će ovih dana postati ''slobodan strijelac'' te hoće li se itko izdvojiti iz Mosta.  – Oni koji to postanu sebi dižu cijenu. Ako si u Mostu, razgovara se o reformama, a kada postaneš slobodan strijelac, dižeš si cijenu i možeš zahtijevati – rekao je Grmoja.

SDP-ova zastupnica Ana Komparić-Devčić izjavila je da nitko od izabranih SDP-ovih zastupnika nakon izbora nije kontaktirao s Mostovom zastupnicom izabranom u VIII., riječkoj izbornoj jedinici, Ines Strenja-Linić.

– Razgovarala sam sa svim svojim kolegama koji su izabrani zastupnici i nitko od nas nije osobno stupio u kontakti s kolegicom Strenja-Linić. S Mostom pregovaramo kao s cjelinom i još jednom ih pozivamo, kao što ih je već pozvao premijer Milanović, da preuzmu odgovornost za formiranje Vlade i Sabora – kazala je Hini SDP-ova zastupnica iz Rijeke Komparić-Devčić.

Na pitanje je li se Mostovoj zastupnici netko obratio putem posrednika, Komparić-Devčić odgovorila je kako osobno ne zna i ne može znati je li netko s nekim razgovarao te još jednom naglasila kako s Mostovom zastupnicom Strenja-Linić osobno nije stupio u kontakt nitko od SDP-ovih izabranih zastupnika.

>>'Ako i SDP i HDZ sve podržavaju, onda reformska vlada nije iluzija nego stvarnost'

>>Most objasnio zašto inzistira na proglašenju gospodarskog pojasa!

Komentara 101

SR
Srcehrvatsko
16:30 29.11.2015.

Žalosna je ova borba SDP za fotelje vladali su 50 god šta su dobra napravili za ovaj narod

Avatar RexCroatorum32
RexCroatorum32
16:31 29.11.2015.

Ništa novog od marksista s Iblerovog.

DU
Deleted user
16:29 29.11.2015.

to su vam reforme koje diskutiraju mostovci vec dva dana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije