Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Što se događa na Brodarskom institutu?

naslovnica
Foto: VL
1/2
02.04.2015.
u 00:00

Plan restrukturiranja: Direktor Vladimir Koroman traži od države da sufinancira Institut s desetak milijuna kuna godišnje, ali država nema sluha

Što se događa s Brodarskim institutom? U posljednjih godinu i pol dana napuštaju ga injženjeri, voditelji, plaće kasne...

– Uza sve to, potpuno smo podbacili s poslovnim planom, podižu se svako malo krediti. Samo lani podignuto je oko 13 milijuna kredita. Imamo problema i s nabavom materijala, ne ulaže se u opremu i ne održava se vrijedna oprema koju imamo. Imamo dojam kao da nas netko namjerno želi uništiti i u konačnici rasprodati i opremu i vrijedno zemljište koje Institut posjeduje – kažu ogorčeni radnici, koji su željeli ostati anonimni.

Zašto se to događa, je li riječ o nemaru ili su jednostavno predviđeni za odstrel, pitali su i ministre.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka ili prelistajte u e-izdanju Večernjeg lista

>>Stručnjake se u javnom sektoru zadržavalo i šefovskim mjestima

Foto: VLm

Komentara 16

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
21:02 01.04.2015.

Starohrvatistanska priča - rasturi institute i industriju pa onda otvaraj trgovačke centre.

CA
cavecanem
20:56 01.04.2015.

Najbolji komad zemljišta u ZG. Čudo je kako je Brodarski ovako dugo uopće izdržao.

DA
Djeca_Arbata
21:48 01.04.2015.

Pa ima inženjera, magistra i doktora znanosti na Zavodu za zapošljavanje i to za dva brodarska intituta u Zagrebu i još koji u Rijeci i Splitu. Ali ne...ne može...nema teorije da nekoga zaposle. Jedino ako ima diplomu iz Banja luke ili Mostara tada je dobrodošao...Nema javnih natječaja. Toliko su kod tih zapošljavanja u javnom sektoru tajanstveni da bi im Kolumbijska mafija pozavidjela na tajnosti i indiskreciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije