Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
petir pisala ek

'Što ćete učiniti za zaštitu prava Veljka Marića?'

Marijana Petir
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
24.01.2015.
u 17:00

Zakon po kojem je Marić zatvoren u suprotnosti je s međunarodnim pravom, tvrdi eurozastupnica

Hrvatska europarlamentarka Marijana Petir (HSS) uputila je zastupničko pitanje visokoj predstavnici za vanjske poslove EK Federici Mogherini o kršenju ljudskih prava Veljka Marića u Srbiji. U svom je pismu navela da je hrvatski državljanin Marić otet i zatvoren u Srbiji pod optužbom za navodni zločin počinjen na hrvatskom teritoriju protiv drugog hrvatskog državljanina na temelju Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa Srbije u postupcima za ratne zločine.

Navodeći kako je taj zakon u suprotnosti s međunarodnim pravom jer krši načela pravne sigurnosti i nemiješanja u unutarnje poslove drugih država, Petir je pitala visoku predstavnicu što će učiniti da osigura zaštitu Marićevih ljudskih prava. Petir je također pitala i što Federica Mogherini misli učiniti kako bi se osigurao hitan prijevoz Marića iz Srbije, gdje mu se ne omogućava pošteno suđenje, u Hrvatsku. Navela je i kako postupak protiv Marića traje već pet godina, a da mu za to vrijeme nije osigurana potrebna zdravstvena skrb.

>>Vlast se mora pozabaviti slučajem Veljka Marića

>>Europarlamentarka Marijana Petir posjetila Veljka Marića u mitrovačkom zatvoru

Komentara 14

GU
General_U
17:47 24.01.2015.

još jednom hvala i bravo marijana.

K2
kritičar_2
18:17 24.01.2015.

Hvatati sve što je srpsko,od SPC-a do Pusića i Josipovića i nemilosrdno kazniti za zločin nad Hrvatima.Drugi dan bi Marić bio pušten i oslobođen svih optužbi.

DU
Deleted user
18:06 24.01.2015.

ugrabiti im Voju i tražiti zamjenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije