Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DO SIJEČNJA

Srbija privremeno ukinula plaćanje pretplate

televizori
Tatjana Tadić/PIXSELL
16.08.2014.
u 20:30

Srpanjski račun za struju koji ovih dana građanima stiže na adrese posljednji je koji će sadržavati i pretplatu za televiziju

Srbija je ukinula plaćanje televizijske pretplate i zamijenila je taksom koja će se plaćati tek od 2016. godine. Kako prenosi Blic, srpanjski račun za struju koji ovih dana građanima stiže na adrese posljednji je koji će sadržavati i pretplatu za televiziju, jer Zakon o javnim medijskim servisima koji je stupio na snagu više ne predviđa više njezino plaćanje.

Građani Srbije od 1. će siječnja plaćati taksu direktno na račune RTS i RTV u Upravi za trezor, a ako dugovanje ne plate u roku obračunavat će im se kamata. Blic piše kako je upitno hoće li građani platiti i ovu posljednju pretplatu jer naplata već duže vrijeme rapidno pada, pa pretplatu sada plaća samo 25 posto korisnika.

>> HSU traži nižu RTV pristojbu za oko 315 tisuća siromašnijih građana

Treba li u Hrvatskoj ukinuti plaćanje TV pretplate?

Komentara 16

CR
crocro
21:40 16.08.2014.

TV pretplatu će morati kada tad ukinuti, ali oni to prolongiraju i odugovlače do krajnjih granica izdržljivosti. Da su imalo racionalnog razmišljanja na televiziji pa da TV pretplatu smanje na realnih 20 - 30 kuna, većini građana bi bilo prihvatljivo i mogli bi koristiti i taj prihod. Kod nas je sve neraelno. Kada imate ponuđača usluga, koristite usluge onoga koji je za vas povoljniji. Kada imate više televizija, e tu ne možete kako hoćete, morate se prijaviti i registrirati na način kao da imate automobil a ne TV prijamnik. Bez obzira na konkurenciju morate državnoj televiziji plaćati namet za većinu korisnika nepodnošljivom iznosu. To je slično kao i račun T-com-a, npr. imate potrošeno 5-6 kuna na razgovore, ali zato imate 60 kuna na fiksnu taksu, pa još pridodaju PDV oko 20-tak kuna i taj račun za razgovor umjesto 5-6 kuna košta vas u trenu oko npr. 85 kuna. Čak i na fiksnu taksu morate platiti PDV umjesto samo na utošeni iznos na razgovore. Dakle, cijelu godinu nećete platiti račun za ostvarene razgovore, koliko će će platiti fiksnu taksu samo za jedan mjesec. Dalje neću nabrajati sličnosti računa i takse. Mi smo država nameta koje se ne bi smjelo naplaćivati ako ništa drugo ne u tolikom iznosu. Da li je normalno da plaćate veću taksu 5 puta u odnosu na stvarni iznos računa za ostvareni razgovor. Da je taksa 10 kuna a ne bi smjela biti veća, to bi bila čisto druga stvar. Ali da oni taksu dignu na 100 kuna a razgovarate za trošak od 5 kuna, poslati će vam račun od 130 kuna. To je sramotno i nepodnošljivo za jadne građane.

Avatar TAJSAM
TAJSAM
01:19 17.08.2014.

Naravno da treba ukinuti, sve dok ne dođe Hrvatska TV jer od ovih sadašnjih direktora nema ništa od Lijepe Naše. Pa kad tako oni nama onda i mi njima, borite se za gledanost i prodavajte kvalitetni program ili odite od kud ste došli. Pozdrav dobrim ljudima

MA
matildica
00:01 17.08.2014.

televizija koja i ćija kada se javno postavlja protiv naroda koji je financira i propagira homosexuano pedofilske udruge pa to je stvarno odurnoto je stvarno odurno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije