Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorena nominacija

Vladimir Šeks bacio u vatru prijatelja Andreja Plenkovića

Šeks Plenković
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/2
14.02.2016.
u 22:44

Gostujući u Nedjeljom u dva, Vladimir Šeks kazao je da bi Andrej Plenković bio dobar šef HDZ-a, ali i da sam mora odlučiti želi li se kandidirati

Vladimir Šeks, prekaljeni HDZ-ovac ogromnog političkog iskustva i nedavno smijenjeni savjetnik predsjednice RH, izveo je još jedan manevar. Otvoreno je podržao, pa možda i najavio, ali u svakom slučaju bacio u vatru HDZ-ova europarlamentarca Andreja Plenkovića, kojeg je u “Nedjeljom u dva” nahvalio i ustvrdio da bi bio dobar predsjednik HDZ-a.

Nakon što ga je ubacio u političku arenu, Šeks je podigao ručnu i rekao da odluku o tome hoće li zaista biti kandidat za predsjednika HDZ-a na skorim unutarstranačkim izborima mora donijeti – Plenković. Šeks je potvrdio da će se i on natjecati na izborima u HDZ-u, ali ne za predsjednika, nego za članstvo u stranačkim tijelima.

No to će učiniti pod uvjetom “ako ga pozovu i kandidiraju za neku funkciju”. Budući da Šeks nema uporište na terenu, među članstvom HDZ-a, njegova najava mogla bi se protumačiti i kao otvoreno nuđenje eventualno Plenkoviću da ga on, bude li kandidat za predsjednika, kandidira na svojoj listi na neku od stranačkih funkcija. Budući da je Šeks netom smijenjen s Pantovčaka, izbori u HDZ-u došli su mu kao naručeni za novu političku pozornicu, a kao sredstvo svog održavanja na političkom životu izabrao je Plenkovića.

Šeks se u TV emisiji pohvalio da je Plenković njegov dobar prijatelj, pa tim više zna da Plenković nije sklon riskirati i da dobro važe isplati li mu se kandidirati protiv Tomislava Karamarka pod čijim je vodstvom HDZ došao na vlast u kombinaciji s Mostom. Možda je baš zato Šeks tako otvoreno “nominirao” Plenkovića ne bi li ga istjerao na čistac i privolio da se odluči je li u igri ili nije.

Šeks je kod Aleksandra Stankovića jasno rekao da su njegovi odnosi s Karamarkom ledeni i nikakvi i da on ne želi vjerovati da on stoji iza njegove smjene s Pantovčaka (premda je riječ o aferi s pomilovanjem), iako se, nastavio je, tako nagađalo u medijima. No vjerojatnije je da je te spekulacije u medije puštao i sam Šeks. U HDZ-u su jučer i oni koji su privatno dobri sa Šeksom komentirali da “da ne znaju što Šeksu ovo treba” i da je on još jedan od onih koji postaju miljenici medija kada okrenu leđa HDZ-u. Tvrde da Šeks nema snagu u HDZ-u... •

>> 'Zabrinut sam za stabilnost i sigurnost Hrvatske. Vezivna se tkiva hrvatskog društva rastaču'

Komentara 89

HR
hrvatska91
22:53 14.02.2016.

Čujem uskoro će im se pridružiti i Jadranka Kosor..i Ivo Sanader..i Prgomet... Ma dajte, molim vas... to je unaprijed izgubljena bitka. G. Plenković, ostanite vi u EU parlamentu i ne nasjedajte na ovu udbo-podvalu. Tamo ste nam daleko potrebniji jer dobro radite svoj posao. Nisam siguran da bi se snašli u ovom "vučjem čoporu" i "pripremljenom paklu" kao vaš sadašnji stranački lider.

Avatar Feniks
Feniks
22:54 14.02.2016.

Šeks je s Glavašem i Borbašima ukrao pobjedu za Sanadera pa znamo kako je to završilo.

LO
lokun
23:32 14.02.2016.

Vlado odi u mirkvinu, uzivaj u zivotu kolikomozes uzivati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije