Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.04.2017. u 14:30

Pali na testu vjerodostojnosti

Zastupnici SDP-a održali su obećanje i promijenili praksu odlučivanja o oduzimanju zastupničkog imuniteta. Ali, nažalost, ne recimo u povodu zahtjeva žrtve verbalnog iživljavanja i zloporabe instituta zaštite parlamentaraca radi nekažnjenog vrijeđanja i klevetanja, kad bi iznimka bila za svaku pohvalu, već su za iznimkom posegnuli kako bi zaštitili jednog od svojih, Tomislava Sauchu, pa onda i sebe.

Već zbog toga pali su na testu vjerodostojnosti, tim više što su im i argumenti slični. SDP-u nije prvi put da je sudac u vlastitoj stvari. Tako je njegov bivši šef dijelio lekcije DORH-u o tomu kako treba primjenjivati zakon.

Dakako, ne u slučaju istrage protiv nekog člana HDZ-a, recimo bivšeg ministra Berislava Rončevića koji je kasnije pravomoćno oslobođen, nego opet baš u slučaju člana SDP-a Željka Sabe, kasnije osuđenog.

Slično se dogodilo i u slučaju Josipa Perkovića kad suci također nisu poslušali premijerovo tumačenje propisa. Tako i Arsen Bauk sada inzistira da se potvrdi optužnica protiv Sauche u povodu prvog zahtjeva DORH-a, pa će tek ako se to pokaže opravdanim, glasati za ukidanje imuniteta u drugom slučaju. Jer, izgubili su povjerenje u DORH baš na Sauchi!

Jest, i Večernjak je puno pisao o propustima DORH-a, ali sumnje protiv Sauche ni mi ni itko razuman, uzimajući u obzir sve okolnosti zbog tih propusta, zasad još ne može dovesti u pitanje. Uostalom, to je posao suda.

Po čemu je zahtjev šefa oporbe Davora Bernardića da se DORH ne treba baviti “sitnim kriminalom” u Vladi “dok su milijarde u Hrvatskoj iznesene van po kojekakvim računima, dok radnici Borova ne primaju plaću, dok radnici Agrokora i povezanih poduzeća nisu dobili ni lipe...” drukčiji od nedavnog istupa predsjednice države koja je također imala svoje istražne prioritete.

I tada, pa isto valja ponoviti i sada, pitali smo kakve veze to ima s nultom tolerancijom na kriminal, a i s neovisnošću DORH-a!? 

>> SDP neće podržati novo skidanje imuniteta Sauchi

Komentara 6

YE
yelahiah
15:00 14.04.2017.

sdp-ovci kada se krade u njihovim redovima nemaju pojma o nicemu a kada drugi kradu rade hajke.....

NE
nevjerujženikojalaže
16:33 14.04.2017.

ma da sdp-a nema, ne bi znali da su lijevi desni i obratno.

ZA
zagorecvz
16:01 14.04.2017.

Pitao bih novinara neka istraži zašto nisu završila u prdekani i dva nasljednika dotičnog gospodina za čije se vrijeme isplatilo na isti način, navodno, 300.000 kuna. Ako smo vjerodostojni i objektivni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije