Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponudio dvije nekretnine

Ivo Sanader i preko vikenda ostaje u Remetincu

Ivo Sanader
Foto: Pixsell
1/9
02.10.2015.
u 17:09

Sanader do daljnjega ostaje u Remetincu, jer iz njega ne može izaći dok odluka izvanraspravnog vijeća koje odlučuje o jamčevini ne postane pravomoćna

Obrana Ive Sanadera sudu je predala zahtjev da mu se istražni zatvor zamjeni jamčevinom sukladno odluci Vrhovnog suda. Vrhovni sud je odredio da je jamstvo 12,4 milijuna kuna, a obrana je umjesto novca ponudila dvije nekretnine. No, na sudu su utvrdili da Sanaderovoj obrani nedostaje jedan dio dokumentacije, a to je vještački nalaz uz koji sud može potvrditi nekretninu za jamčevinu.

Sanader do daljnjega ostaje u Remetincu, jer iz njega ne može izaći dok odluka izvanraspravnog vijeća koje odlučuje o jamčevini ne postane pravomoćna te dok sud ne upiše hipoteke na kuće kojima se jamči Sanaderov boravak na slobodi.

Inače, jedna od ponuđenih nekretnina je kuća Sanaderova odvjetnika Gorana Suića koja je procijenjena na 9 milijuna kuna, a druga nekretnina je dio obiteljske kuće Mirjane Sanader u Kozarčevoj ulici, koja nije pod sudskom blokadom. O prijedlogu Sanaderove obrane, odlučivat će Izvanraspravno vijeće, a prije nego što bude zakazana sjednica, obrana sudu treba dostaviti i elaborate o procjeni vrijednosti nekretnina.

Nakon što sud odluči o prihvaćanju nekretnina na te nekretnine se treba upisati hipoteka, što je procedura koja traje pa je teško vjerovati da će ta cijela procedura može biti gotova do kraja petka. Drugim riječima dok se ta pravna papirologija ne sredi, Ivo Sanader neće izaći iz Remetinca, a moguće je da će to biti tek sljedeći tjedan.

Podsjetimo, presuda je ukinuta, a predmet se vraća prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje i odluku "zbog počinjenih bitnih povreda odredaba kaznenog postupka, između ostalih, i teške povrede prava na pravično suđenje".

>> Vrhovni sud ukinuo nepravomoćnu presudu, Sanader izlazi čim uplati jamčevinu od 12,4 milijuna kuna

>> Bivšem premijeru oduzeta i putovnica

>> Čedo Prodanović: Sanader ima određene prijatelje koji su spremni za njega jamčiti

Komentara 136

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
13:06 02.10.2015.

Boze dragi kak su ljudi jalni pa kaj je 12 miliona to podutetnik bez staza i iskustva ispuca ko iz sale a tko je kriv siromakima kaj su po tri mjeseca u pritvoru zbog prekrsaja od petsto kuna nek se navce delat i buju imali lijeva ruka desni đep i svi sretni

FU
fullmax
12:35 02.10.2015.

Smijurija od sudstva.

SC
Shadow Child
12:40 02.10.2015.

Samo ću reći: Marina Lovrić Merzel, Varga, Jakovina, Milanovićev brat, HBOR, Šegon,Zlatar Violić, Antešić, Linić, Sabo, Radman te Pusić i avioni. Jel vam treba još što dodati ili su u HDZ-u samo kriminalci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije