Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zvijezda iz ždale

Ovo je Lovro (6) kojeg je u UN-u citirala predsjednica

lovro kumer
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
22.09.2016.
u 19:18

Iz Ureda su nam javili da će predsjednica koristiti Lovrinu rečenicu, no nismo imali pojma da će to biti baš na početku govora, kaže majka

Šestogodišnji Lovro Kumer danas je bio glavni u svome vrtiću “Bambi” u malome prekodravskom selu Ždali nedaleko od mađarske granice. Ne citiraju te svaki dan u Ujedinjenim narodima, a njemu se upravo to dogodilo. “Želimo budućnost u kojoj svi rade, sretno žive i vole se.” Rečenica je koju je upisao u Knjigu želja u uredu hrvatske predsjednice za nedavnoga primanja vrtićanaca u povodu početka školske godine, a Kolinda Grabar-Kitarović njome je prekjučer počela govor na 71. Općoj skupštini obraćajući se svjetskim državnicima, i to u originalu, na hrvatskome jeziku.

– Bilo je lijepo tamo, vidio sam predsjednicu, ali nisam s njom razgovarao – kazao nam je Lovro danas te priznao da mu je predsjednica simpatična i da su mu s rečenicom “malo pomogle tete”. Njegova majka Melita Kumer kaže da je znala da će predsjednica koristiti Lovrinu rečenicu u svome govoru u UN-u jer su iz njezina ureda to javili u vrtić.

– No, nismo imali pojma da će to biti baš na početku govora i da će izazvati toliki interes medija – kaže majka Melita. Prijenos govora obitelj nije gledala, već im je veliku vijest donio Stjepan Milinković, načelnik općine Gola, u koju spada Ždala.

– Budući da prati vrtićke predstave i poznaje djecu, pretpostavio je tko bi mogao biti šestogodišnji Lovro. Bio je jako ponosan, a i mi smo. Lovro baš i ne razumije potpuno što se događa, ali jako mu je drago da je predsjednica odabrala njegovu rečenicu za svoj govor – kaže majka šestogodišnjaka.

– Kad smo se pripremali za posjet Uredu predsjednice, razgovarali smo s djecom o domovini, o predsjednici i o tome što bi joj djeca mogla poručiti. Naš program i inače je prožet humanističkim sadržajima pa je vjerojatno i zbog toga Lovro došao na ideju što da upiše u knjigu. Djeca su bila samostalna, nismo im ništa nametali – kazala je ravnateljica vrtića “Bambi” Snježana Tišljarić.

> > Grabar-Kitarović na Općoj skupštini UN-a: Lovro, tvoj glas odzvanja u ovoj sali

Komentara 7

ST
Stjepan2103
22:14 22.09.2016.

Lovro je bas zgodan decko a nasa presjednica je kraljica u odnosu na nase gabore koji su se do sada pojavljivale u politici ,cast izuzecima,

DU
Deleted user
22:32 22.09.2016.

Možda je mali super pametan. Ako je Mozart mogao u devetoj godini skladati nekakvu stvar onda i naš Lovro može izreći to što je izrekao.

VE
velebit1
22:52 22.09.2016.

što ste svi zli to nije normalno il je to samo ljubomora dal vi sebe čujete ljubomorni ste na dite sramite se pa što ako su mu i tete pomogle u svakom slučaju lipe riječi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije