Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
THAAD

Rusija upozorila na utrku u naoružanju na korejskom poluotoku

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
10.02.2016.
u 12:22

SAD je u ponedjeljak najavio namjeru da rasporedi "što je prije moguće" proturaketni sustav THAAD u Južnoj Koreji

Rusija je danas upozorila na moguću "utrku u naoružanju" na korejskom poluotoku s obzirom na spremnost Washingtona da ondje rasporedi svoj proturaketni sustav THAAD kao reakciju na sjevernokorejsko lansiranje rakete.

– Postavljanje elemenata globalnog sustava američke proturaketne obrane u regiji... može izazvati utrku u naoružanju u sjeveroistočnoj Aziji i dodatno zakomplicirati rješavanje nuklearnog problema na Korejskom poluotoku – objavilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju.

– Globalnije, ta bi mjera mogla pojačati razorni utjecaj američkog globalnog sustava proturaketne obrane na međunarodnu sigurnost i stabilnost – ocjenjuje ministarstvo.

SAD je u ponedjeljak najavio namjeru da rasporedi "što je prije moguće" proturaketni sustav THAAD u Južnoj Koreji. Taj protubalistički sustav ispaljuje rakete osmišljene da presretnu i unište balističke rakete u završnoj fazi njihove putanje. Počeli su ga postavljati Amerikanci 2008.

>> Raketni odgovor Kimovoj prijetnji: Sustav THAAD brzinom od 8 Ma uništava raketu

Komentara 2

NE
Neo001
13:04 10.02.2016.

putin je glavni akter naoružanja sj, Koreje. taj terorist podržava takve diktatore kao što je i sam diktator u svojoj zemlji. Pitanje je vremena kada če i Kina shvatiti ugrozu putina i kim jong buma.

ZL
zlatnirat
15:27 10.02.2016.

Vodka puskin trazi izlaz iz krize u koju mu je zemlja pala po bilo koju cijenu, cak i rata: zavadi pa vladaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije