Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA NA OPTUŽBE

Runjić odgovara HDZ-u: Ne mislim dopuštati da se na novinare vrši pritisak

Saša Runjić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
18.09.2014.
u 17:54

Ravnatelj programa HRT-a odgovorio je na optužbe o favoriziranju Ive Josipovića

Ravnatelj programa HRT-a Saša Runjić odgovorio je na optužbe koje su na današnjoj konferenciji za medije iznijeli iz HDZ-a prema kojima HTV favorizira predsjednika i kandidata na idućim predsjedničkim izborima Ivu Josipovića, a na štetu HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović.

"U povodu današnje tiskovne konferencije HDZ-a na kojoj je izneseno niz insinuacija, neutemeljenih kritika, paušalnih ocjena pa i kuloarskih naklapanja i uvreda na račun novinara, urednika i programa HRT-a želim izvijestiti hrvatsku javnost kako sam, sukladno svojim ovlastima, donio odluku da se otkaže planirano gostovanje gđe Kolinde Grabar Kitarović  19. rujna u emisiji 'Javna stvar' urednika Gorana Rotima u trajanju od 25 minuta. Umjesto toga ponuđen je puno prikladniji, duži, atraktivniji i gledaniji termin, dva dana kasnije, 21. rujna u emisiji 'Nedjeljom u 2' urednika Aleksandra Stankovića u trajanju od 60 minuta, što je iz HDZ-a i prihvaćeno, i evo se upravo, kao nešto ekskluzivno, najavljuje u svim programima HRT-a", poručio je Runjić u priopćenju, i dodao:

"To se zove uređivačka politika, i sasvim je u skladu s ovlastima i odgovornostima koje imam i dokle god budem obnašao ovu funkciju, ne mislim te ovlasti i odgovornosti prepuštati bilo kome pa ni političkim strankama, kao što ne mislim dopuštati da se na novinare i urednike HRT-a vrši bilo kakav pritisak u svrhu političke ili bilo koje druge promidžbe."

>> I Josipoviću i Grabar-Kitarović odgovara nedjelja prije Božića

Komentara 9

NE
nenadbat
18:11 18.09.2014.

Runjiću .Tko je naredio da izbacite kadrove sa susreta g-đe-Kolinde sa Obamom,Kamerunom i Merkelicom u dnevniku u pola osam toga dana kada su to objavile sve druge TV.Kad tad će se o tome raspravljati na HRTu.

MX
MXLCLGTG
18:48 18.09.2014.

E moj Sasa kuda ode ljubav nasa,koliko sam ja razumio HDZ ne vrsi pritisak na novinare nego na ,vas ravnatelje jer vi uredjujete program i pustate ono sto vam je naredjeno a u ovom slucaju poznato je odakle su dosle instrukcije prema tome ne okreci plocu na drugu stranu kad i mi obicni ljudi znamo da je to tako a i ovaj tvoj nacin branjenja novinara pokazuje da je ovaj put HDZ u pravu jer novinar i sve da hoce nesto uraditi ne moze od svoji urednika zar ne.

MX
MXLCLGTG
18:55 18.09.2014.

Ako iko vrsi pritisak na novina re onda su to urednici i ravnatelji jer upravo oni ne dopustaju da se objavi ono sto novinar vidi sazna ili sta vec jer im vi odobrite sta treba i sta ne treba objaviti,sta mislis da je narod zalupan pa ne kuzi o cemu se ovdje radi pogotovo sto su to i strane televizije objavile,zar mislis da je to ko nekad prvi i drugi program i ne moze se vise nista vidjeti iz vana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije