Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Robert Podolnjak:

'Most stoji iza Oreškovićeve Vlade, raspuštanje Sabora moguće ako Vlada ne dobije povjerenje'

Robert Podolnjak i Davor Romić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
13.06.2016.
u 12:29

Podolnjak kaže da u ovom trenutku Most ne želi sudjelovati u nikakvom drugačijem preslagivanju ili potpori bilo kojoj drugoj Vladi, već će radije ići na prijevremene izbore

Potpredsjednik Sabora i zastupnik Mosta Robert Podolnjak izjavio je danas, tijekom posjeta Varaždinskoj županiji, da Most stoji iza Vlade Tihomira Oreškovića pa neće sudjelovati u nikakvom njezinom preslagivanju, a potpisivanje zahtjeva za raspuštanjem Sabora moguće je tek ako Vlada ne dobije povjerenje u Saboru.  

"Mi smo jasno rekli naš politički stav i u ovom trenutku stojimo iza Vlade gospodina Oreškovića. Mi ćemo glasati za njegovo povjerenje, i to je temeljni stav Mosta u ovome trenutku. Naravno, ako nam neće uspjeti obrana gospodina Oreškovića i Vlade tada ćemo zauzeti novi stav", rekao je Podolnjak novinarima.

Kaže da u ovom trenutku Most ne želi sudjelovati u nikakvom drugačijem preslagivanju ili potpori bilo kojoj drugoj Vladi, već će radije ići na prijevremene izbore.

Na pitanje hoće li Mostovi zastupnici potpisati prijedlog SDP-a o raspuštanju Sabora, Podolnjak je odgovorio kako je u prvom planu rasprava o povjerenju Vladi, a tek nakon toga razgovarat će se o drugim opcijama.

Kaže da je rasprava i eventualna odluka o potpisivanju zahtjeva za raspuštanje Sabora moguća tek ako Vlada ne dobije povjerenje u Saboru.

Na dodatno pitanje s koliko glasova Most trenutačno raspolože u Saboru, Podolnjak je kategorički ustvrdio da ih ima 12.

Ministar poljoprivrede Davor Romić, koji također boravi u posjetu Varaždinskoj županiji, poručio je da apsolutno podržava odluke Mosta vezane uz aktualnu političku situaciju.

"U ovom trenutku tu sam u službenom posjetu kao ministar poljoprivrede. Što se tiče izbora ili političkih odluka, Most je već sve o tome rekao i ja ga podržavam", kratko je odgovorio ministar.

Komentara 12

DI
dirižabl
12:42 13.06.2016.

Most je luđi od Mansonove sekte

Avatar majmunranko
majmunranko
12:47 13.06.2016.

Hahaha, Podolnjak zvani Jovanović, notorni uhljeb i suncokret, svakom uvlakač, lik koji je do sada promijenio 55 stranaka je vrlo vjerodostojna osoba za iskazivanje stava. Još samo fali da ovo što je rekao ovjeri kod javnog bilježnika, pa da budemo sigurni. Zapravo, jedva čekam izbore da vidim kako će ova Mostova vedeta proći na istima u III izbornoj jedinici, ovako moralna, racionalna, odlučna, stamena i s toliko reformskih potencijala.

ST
stefj
12:37 13.06.2016.

He, he, i tako Most radi par postotaka vlastitog rejtinga ruši vlastitu vladu i dovodi SDP nazad na čelo države...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije