Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI REGISTAR

Rješavanje malih dugova: Vlada zaprijetila bankama i telekomima

naslovnica
Foto: VL
1/2
19.09.2014.
u 21:13

Imena građana kojima će se otpisati dugovi bit će javna. Otpis bi bio trajna mjera, ali tek nakon godinu dana ovrhe

Ministarstvo socijalne politike i mladih razrađuje kriterije za otpis dugova koji će vrlo brzo biti predstavljeni javnosti. Otpis bi, prema europskim direktivama, bio na dobrovoljnoj osnovi, a nakon što se postigne dogovor s vodećim vjerovnicima, očekuju se i prateće odluke Vlade.

Otpis bi se odnosio na dugove male vrijednosti, do 10 tisuća kuna, zbog kojih je pod blokadom oko 150 tisuća građana, a odobravao bi se isključivo građanima koji su u iznimno teškoj financijskoj situaciji. Pravo na otpis stjecalo bi se prema kriterijima za primanje socijalne pomoći i pomoći za uzdržavanje, po kojima građanima koji nemaju imovine država jamči 800 kuna minimalne naknade ako su samci ili dodatnih 320 kuna ako imaju dijete.

U kabinetu potpredsjednice Vlade Milanke Opačić doznajemo da bi se prema "konzervativnim kriterijima" otpis odmah mogao primijeniti na najmanje 10 tisuća blokiranih građana jer su im prihodi niži od te svote, dok ministar financija Boris Lalovac vjeruje da bi njihov broj mogao biti i veći.

>>Cijelu priču o otpisima dugova i detaljnije uvjete po kojima bi se ostvarivali pročitajte u subotnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista

>>Svaki građanin duguje 51.023 kune, evo savjeta za uštedu!

>>Evo gdje je u Hrvatskoj najviše blokiranih građana, a gdje najviše duguju

Komentara 9

HR
Hrvatska3014
00:28 20.09.2014.

Otpis dugova je novi SDP ov predizborni trik! Tu marketinšku praksu bi trebalo zabraniti.

NO
nonasur
23:31 19.09.2014.

Komunističke metode! Ne može se nikoga prisilljavati da bilo kome otpisuje dugove. To je stvar principa, to se u slobodnom svijetu jednostavno ne radi. I onda se pitaju zašto investitori bježe odavde, zatvaraju rafinerije i sl.

PA
Pave42
23:07 19.09.2014.

To može samo kod nas. O kriminalcima se piše sa inicijalima,pedofile se štiti ka polarne medvjedice,političare osuđene za megalomansku pljačku se vraća u sabor,a napaćene građane lipe naše koji su bez posla i mogućnosti da plaćaju račune i dostojanstvo imm je i ovako pregaženo,stavit će na stup srama i objavit njihove podatke?! Zlobno da zlobnije ne može bit!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije