Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozvao ga na sastanak

Ribić: Milanović će ostati u nezaboravnom sjećanju sindikalne scene u Hrvata

Vilim Ribić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
13.10.2015.
u 15:33

– Niti jedan socijalni problem nije rješavao, niti su ga zanimali – smatra Ribić koji se priopćenjem oglasio nakon sastanka premijera s predstavnicima Saveza samostalnih sindikata Hrvatske

Nakon što se jučer premijer Zoran Milanović sastao s predstavnicima Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, priopćenjem je reagirao Vilim Ribić, predsjednik Velikog vijeća Sindikata znanosti. 

– S velikim smo veseljem primili vijest da je napokon započeo socijalni dijalog u Republici Hrvatskoj. Naime, gospodin Zoran Milanović nakon četiri godine ignoriranja sindikata i socijalnog dijaloga, ukazao se Savezu samostalnih sindikata Hrvatske.

Gospodin Zoran Milanović ostat će u nezaboravnom sjećanju sindikalne scene u Hrvata. Niti jedan socijalni problem nije rješavao, niti su ga zanimali. Pred prvi svibanj primao je poslodavce, a ne sindikate. Postavio je za ministre ljude koji nisu imali pojma o tome što su socijalna i radna pitanja i kako funkcioniraju sindikati. Unazadio je sve što se moglo unazaditi na tom planu. 

Ali ova promjena, čak i ako trajala samo do datuma izbora, ipak zaslužuje pohvalu, baš kao i njegove druge prilagode zadnjih mjeseca. Još jednom je pokazao da je fleksibilna osoba, veoma prilagodljiva, koja olako promijeni svoja načela. Do sada je isticao načelo da on ne razgovara sa sindikatima, a sada, pred izbore, dobri su mu i članovi sindikata. Do sada je sve poduzimao da ih ponizi, a njihove organizacije potkopa.

Sada je očito procijenio da su mu članovi sindikata dobra glasačka sirovina te da mu je isplativije i sigurnije posjetiti SSSH nego, primjerice, prosvjetare. Kod prosvjetara bi morao odgovarati na vrlo neugodna pitanja. 

No, sindikati prosvjete ga ipak pozivaju na sastanak s njihovim sindikatima, da im odgovori na pitanja poput: zašto je bio nepravedan (diže plaće drugima, ali ne i prosvjeti), zašto je bio neiskren (da ne može potpisati ugovor za vrijeme tehničke vlade), zašto obećanja nije ispunio (da će prosvjeta biti prva na redu s povećanjem plaća), zašto se nije obvezao ugovorom da će obećanja izvršiti i zašto u novom programu SDP-a nema niti riječi o socijalnom dijalogu? 

Ne treba se bojati susreta s nama. Nismo mi opasniji od Karamarka. Dočekat ćemo ga kao pobjednika, sa svim insignijama, uključujući i orla – navodi Ribić.

>> Ribić: Vi razbijate demokratske institucije da izgube smisao 

>> Stipić podnio ostavku: Sindikalni čelnici moraju odgovarati za poteze koje vuku

Komentara 25

Avatar links
links
15:55 13.10.2015.

Ribiću... sjaši i smanji si plaću!!!!!!!!

Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
16:27 13.10.2015.

Sindikalne scene??? Postoje jedino sindikati državnog sektora, koji u usporedbi sa realnim živi iznad onog što se privredi, iznad trenutnih mogućnosti. I još se bunite, poslao bih Vas i Vaše sindikalce na mjesec dana u realni sektor na obuku, pa da vidite što je to realni život.

Avatar malina385
malina385
16:45 13.10.2015.

Ribicu sramoto!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije