Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaš glas – dr. Trpimir Goluža

Priznali su nam dug, ali i pokušali manipulirati

trpimir goluža
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
19.12.2014.
u 16:15

Liječnici KBC-a Zagreb dobili su jučer od uprave obrazac suglasnosti za isplatu razlika naknada za godišnji odmor, za koje su ih zakinuli od kolovoza 2012. do rujna 2014. godine

Liječnici KBC-a Zagreb dobili su jučer od uprave obrazac suglasnosti za isplatu razlika naknada za godišnji odmor, za koje su ih zakinuli od kolovoza 2012. do rujna 2014. godine. Za svakog je izračunato koliko mu duguju, a potpisom na taj obrazac složili bi se da nemaju drugih potraživanja po toj osnovi. Posljedica je to nezakonitog načina obračuna liječničkih plaća u vrijeme godišnjih odmora, kakav je bio na snazi prema naputku bivšeg ministra Rajka Ostojića, a Siniša Varga ga je ukinuo. Hrvatska udruga bolničkih liječnika upozorila je na tu nepravilnost. Isprva su ih ignorirali, no ministar je prema savjetu Povjerenstva za tumačenje kolektivnog ugovora naputak povukao, a pojedinci koji su tužili bolnice u kojima rade dobili su prve presude. – Izjava o suglasnosti koju nam predlažu dokaz je da smo bili u pravu. Zahvaljujemo upravi KBC-a Zagreb što je nakon višemjesečnih uvjeravanja napokon priznala dug prema svojim zaposlenicima. Nadamo se da će i uprave drugih bolnica postupiti na isti način – kaže dr. Trpimir Goluža, predsjednik HUBOL-a. Međutim, dodaje, u predloženoj izjavi nije naveden datum isplate obračunatih razlika. – Nije obračunata ni zakonska zatezna kamata. Stoga ovaj pokušaj shvaćamo kao priznanje duga, no i kao pokušaj manipulacije – oštar je Goluža i dodaje:

– Savjetujemo svim oštećenicima da ne potpisuju predloženu suglasnost, a upravu KBC-a Zagreb pozivamo na ozbiljne pregovore kako bismo problem riješili na obostrano zadovoljstvo.

>>Liječnicima će bolnice morati vratiti stotinu milijuna kuna

>>'Akcija 'Prekinimo šutnju' ističe samo negativna iskustva iz rodilišta'

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
17:46 19.12.2014.

...bore li se samo za plaće... ili za dobrobit zdravstvenog sustava... jesu li zaista korektiv... jer onda moraju definirati model suradnje s njom... koja je također bitan dionik sustava... ili su samo poslužili drugome da smijeni prvoga...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije