Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traži odgovor

Predsjednik udruge CDP pisao Milanki Opačić: Je li vaš djelatnik u sukobu interesa?

Milanka Opačić
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
25.11.2014.
u 12:03

''Može li zaposlenik Ministarstva koje je resorno tijelo za saveze i udruge i istima dodjeljuje potpore putem programa i projekata biti istovremeno i voditelj Saveza koji se javlja na iste te natječaje'', navodi u pismu.

Predsjednik riječke Udruge cerebralne i dječje paralize Miljenko Mišljenović obratio se pismom ministrici socijalne politike i mladih i potpredsjednici Vlade Milanki Opačić (na slici). Pismo prenosimo u cijelosti.

"Poštovana potpredsjednice Vlade i ministrice socijalne politike i mladih, Svoju kandidaturu za predsjednika Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize – HSUCDP, na Izbornoj skupštini održanoj 25. listopada 2014. u Zagrebu, između ostalih, istaknuo je i gospodin Rafael Pejčinović koji je voditelj Službe za informatičku podršku u Ministarstvu socijalne politike i mladih. Može li zaposlenik Ministarstva koje je resorno tijelo za saveze i udruge i istima dodjeljuje potpore putem programa i projekata biti istovremeno i voditelj Saveza koji se javlja na iste te natječaje. Rafael Pejčinović nije ni roditelj djeteta s cerebralnom paralizom ni stručnjak. Bio je zaposlen samo 2 godine u Savezu, nakon čega je otišao u Ministarstvo", navodi Mišljenović i traži odgovor radi li se o klasičnom sukobu interesa jer je održavanje sljedeće Skupštine zakazano za 08. studenoga 2014.

U odgovoru Ministarstvo socijalne politike i mladih, koje je o ovome slučaju zatražilo mišljenje Ministarstva uprave, stoji kako sukoba interesa nema, uz obrazloženje da je Pejčinović voditelj Službe za informatičku podršku te u okviru poslova koje obavlja ni na koji način ne sudjeluje u utvrđivanju kriterija za dodjelu potpora organizacijama civilnog društva niti obavlja nadzor nad izvršavanjem projekata i  programa za koje je ovo ministarstvo odobrilo financijska sredstva.

>> Milanka Opačić: Posvojenje je stvaranje novog obiteljskog života

Komentara 4

Avatar A-10
A-10
16:24 24.11.2014.

Ma jok, bre, gde bi to ona dozvolila. Ona je u poštenoj stranci koja je zakopala letvicu 3m ispod...pardon, koja je digla letvicu. Ma ne znam ni sam, uvijek me zbune te njihove letvice.

LA
laptop
19:14 24.11.2014.

Ako je djelatnik drugarice opacic u sukobu interesa doticna bi automatski trebala dati ostavku jer dozvoljava svojim djelatnicima da budu u sukobu interesa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije