Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ured predsjednice RH

Pravo je predsjednice RH razgovarati sa svima koji su dobili saborski mandat

kolinda grabar kitarović
Foto: Marko Prpić/Pixsell
29.11.2015.
u 14:58

"Na izravan upit predsjednice Republike izaslanstvu Mosta nitko, pa ni g. Petrina, nisu imali ništa protiv razgovora nasamo Predsjednice s predsjednikom Mosta g. Petrovom", dodao je glasnogovornik Đurić.

'Pravo je predsjednice Republike razgovarati sa svima koji su dobili saborski mandat', izjavili su u nedjelju Iz Ureda predsjednice Republike, Kolinde Grabar Kitarović, vezano za komentar Stipe Petrine iz Mosta, a kojeg su prenijeli mediji, o kratkom razgovoru predsjednice sa čelnikom Mosta, Božom Petrovim, u četvrtak na Pantovčaku.

Stipe Petrina na svome je Facebooku, uz ostalo, objavio kako je zamolba predsjednice Republike da nakon konzultacija s izaslanstvom Mosta o mandataru, u četvrtak na Pantovčaku, nasamo razgovara sa čelnikom Božom Petrovim - "sramotno ponašanje predsjednice".

Glasnogovornik Ureda predsjednice Luka Đurić u izjavi Hini istaknuo je da je "pravo je Predsjednice Republike razgovarati sa svima koji su dobili mandat Hrvatskom saboru".

 "Na izravan upit predsjednice Republike izaslanstvu Mosta nitko, pa ni g. Petrina, nisu imali ništa protiv razgovora nasamo Predsjednice s predsjednikom Mosta g. Petrovom", dodao je glasnogovornik Đurić.

 I glasnogovornik Mosta, Nikola Grmoja, izjavio je danas Hini kako u tom potezu predsjednice Republike, Grabar-Kitarović, ne vidi nikakav pritisak.

>> Stipe Petrina: Tražim da se predsjednica javno očituje o čemu je u četiri oka razgovarala s Petrovim

Komentara 70

Avatar fuzzy
fuzzy
15:46 29.11.2015.

@ivanjoksimovic: Ne znam od kuda distinkcija '...ALI kao predsjednica svih građana...', jer to sugerira da ona to nije ili da je to učinila kao da to nije. Za tako nešto nema ni naznaka ni argumenata. Petrov nikako nije učinio istosto kao i Prgomet, jer ga je Predsjednica pred svima zamolila za razgovor i sve njih pitala imaju li što protiv, na što nitko nije odgovorio potvrdno. Iznošenje sugestivnih tvrdnji i nazora je samo po sebi problematično, jer se - kao u vašem slučaju - može tumačiti kao zlonamjerni pokušaj jednog stranca i (k tomu još iz jedne nama ne baš prijateljske zemlje) da diskreditira osobu i instituciju naše Predsjednice. Stoga više suzdržanosti nalažu i logika i bonton a ista ne malo pridonosi vjerodostojnosti i dobrom razumijevanju među ljudima.

LI
livoguza2
16:10 29.11.2015.

Je pravo. Ali Milanović i Pupovac misle da je uljudnije razgovarati s potpisima, nego sa živim ljudima. Srećom Predsjednica nije njihove pameti. S potpisom se i Premijerom ne može iskreno rukovati, a sa živim čovjekom može. Nu, ni potpise jojj trgovci nisu dali pogledati. Valjda zato što je na popisu bio i Rašković . A on uskrsnuo od mrtvih i pojavio se živ na Pantovčaku. Belzebubima na užas. Lp.

Avatar juricamesko
juricamesko
18:23 29.11.2015.

pravo predsjednice jeste razgovarati sa svima koji su dobili saborski mandat.to je neosporno i ništa čudno ali... ali predsjednica nije pitala SDP smije li.predsjednica nije pitala Petrinu smije li. ali onima koji još kao Petrina i SDP žive mentalno u Jugoslaviji to nije prihvatljivo.nije prije toga konzultirala partiju i nije dobila suglasnost komiteta.a to se po njima na smije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije