Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbor za financije

Pomoćnica ministra ne zna na što će potrošiti 75 milijuna eura zajma

Sabornica
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
08.07.2014.
u 17:43

– Mi trebamo glasovati o nečemu, a da ne znamo zašto će nam taj novac – prigovorio je Ivan Šuker

Pomoćnica ministra zdravlja Siniše Varge, Dijana Cimera, danas nije znala članovima saborskog Odbora za financije odgovoriti na što će se potrošiti 90 posto sredstava iz zajma od 75 milijuna eura Međunarodne banke za obnovu i razvoj kojim bi se trebala financirati provedba programa poboljšanja kvalitete i djelotvornosti pružanja zdravstvenih usluga.

Nakon što je HDZ-ov Ivan Šuker tražio pojašnjenje na što će se taj novac potrošiti, Cimera je odgovorila da će Ministarstvo zdravlja svojih 10 posto od tog zajma potrošiti na tehničku pomoć u planiranju intervencija i njihovoj provedbi, dok ne zna kako će Ministarstvo financija potrošiti svojih 90 posto jer kao nova na dužnosti pomoćnice ministra nije sudjelovala u pregovorima o zajmu.

Zašto radite razliku između zaposlenika MUP-a i Industrogradnje?

– Mi trebamo glasovati o nečemu, a da ne znamo zašto će nam taj novac – prigovorio je Šuker koji vjeruje da će Ministarstvo financija zajam potrošiti na financiranje deficita.

Odboru su se predstavkom bivši radnici Industrogradnje žalili jer se u predstečajnoj nagodbi te tvrtke njihova potraživanja nisu smatrala prioritetnima pa su Industrogradnji morali otpisati 12 posto duga. Članovi odbora zaključili su da bi se trebali obratiti nadležnom sudu, a ne njima, s čime se nije složio Šuker.

– Zašto radite razliku između zaposlenika MUP-a i Industrogradnje, dajte vjerodostojno tumačenje zakona – ironično je primijetio Šuker.

>>Siniša Varga u Saboru: Hrvatski mi nije materinji jezik pa ću izreći koju pogrešku

Komentara 5

ZV
zeljko.visnic
18:34 08.07.2014.

kad ne zna neka si uplati na račun.

EP
epulon
22:53 08.07.2014.

Siroče...

NI
ninja72
21:09 08.07.2014.

Bilo bi cudo da zna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije